«Προχωρήσαμε στο διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, όσα πρέπει να γίνουν, θα γίνουν»: Διαβεβαιώσεις Χριστοδουλίδη για διαφάνεια στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ

O πρόεδρος τςη Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βασιλικό. Photo PIO, Andreas Loukaides/ PIO




Όλα όσα θα πρέπει να γίνουν, θα γίνουν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Βασιλικό και κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο στους κόλπους της Εκκλησίας, σχετικά με τη Μονή Οσίου Αββακούμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με σχόλιο δημοσιογράφου ότι, «είναι ένα σκάνδαλο που ταλανίζει όλη την κοινωνία».

«Από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινωνία, τον κυπριακό λαό, ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Γίνονται ήδη», είπε.

«Έχουμε μάλιστα προχωρήσει και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, διότι αφήνονται κάποιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν», πρόσθεσε.

Για αυτό, είπε, προχώρησαν και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, για να ενισχύσουν το ανακριτικό έργο.

«Και είναι σημαντικό ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες και υπάρχει θέμα, θα πρέπει την ίδια στιγμή, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαστική εξουσία, άμεσα να ληφθούν αποφάσεις», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΕΑΝ/ΓΒΑ

Μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή η επανέναρξη των συνομιλιών, και η Ολγκίν εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: