Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Έχουμε διορίσει ανεξάρτητους ανακριτές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ενέργειας, πραγματοποιεί επίσκεψη στο τερματικό Βασιλικού, ενόψει της επανέναρξης των εργασιών κατασκευής του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου. Φωτογραφία, ΓΤΠ Ανδρέας Λουκαίδης, ΡΙΟ




O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαίωσε ότι όλα όσα πρέπει, αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Βασιλικό, και κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο στους κόλπους της Εκκλησίας «που ταλανίζει την κοινωνία», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Eίναι ένα σκάνδαλο που ταλανίζει όλη την κοινωνία.

Από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινωνία, τον κυπριακό λαό, ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Γίνονται ήδη.

Έχουμε μάλιστα προχωρήσει και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, διότι αφήνονται κάποιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν. Για αυτό προχωρήσαμε και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, για να ενισχύσουν το ανακριτικό έργο. Και είναι σημαντικό ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες και υπάρχει θέμα, θα πρέπει την ίδια στιγμή, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαστική εξουσία, άμεσα να ληφθούν αποφάσεις.»

Μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή η επανέναρξη των συνομιλιών, και η Ολγκίν εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: