File Photo: O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου της Θεοσώστου Θεσσαλονίκης, τελείται σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, συλλειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Η συλλειτουργία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (19.10), στην εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συλλειτουργία πραγματοποείται στον απόηχο της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει στον Παναγιώτατο το κανονικό δικαίωμα για παραχώρηση του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», που έχει στόχο να αναδείξει το ιστορικό παρελθόν της πόλης στην κατεύθυνση της ιστορικής αξιοποίησής του.

Το παρών στην λειτουργία δίνει και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός στη Μεσσηνία: Ομιλίες, εγκαίνια, εκδηλώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: