Ο ηγέτης των Κούρδων δέχεται ζώνης ασφαλείας, αλλά όχι την εθνοκάθαρση από την Τουρκία

File Photo: Κονβόι με Αμερικανούς στρατιώτες και μαχητές της κουρδικής αντίστασης (YPG) στο χωριό al-Ghanamya κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. EPA, YOUSSEF RABIE YOUSSEF




“Μόλις μίλησα με τον στρατηγό Mazloum Abdi, τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρία. Εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να σταματήσει τη βία”.

Την ανακοίνωση έκανε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος -όπως αναφέρει- συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κούρδου διοικητή, ότι αυτό που βασικά προτείνει η Τουρκία είναι η εθνοκάθαρση.

Σημειώνει ο γερουσιαστής:

Ο στρατηγός Mazloum ανησυχεί για την κατάπαυση του πυρός και τόνισε ότι ποτέ δεν θα συμφωνήσει με την εθνοκάθαρση των Κούρδων που προτείνεται στην Άγκυρα.

Μια ζώνη ασφαλείας είναι αποδεκτή από τους Κούρδους αλλά μια στρατιωτική κατοχή που εκτοπίζει εκατοντάδες χιλιάδες δεν είναι μια ασφαλής ζώνη. Είναι εθνοκάθαρση.

Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια κατάσταση που θα αποφέρει έρδη σε όλους, αλλά συμμερίζομαι τις ανησυχίες του στρατηγού Mazloum. Του είπα επίσης ότι το Κογκρέσο θα παραμείνει αναμεμειγμένο στο θέμα και είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για την κατάσταση των Κούρδων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: