Κίνα: Βρετανία και Ευρώπη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους 39 νεκρούς Κινέζους

File photo: Ο άνδρας συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο του Μπίκονσφιλντ, μια πόλη δυτικά του Λονδίνου, πρόσθετε η ανακοίνωση. EPA,VICKIE FLORES




Η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αποδεχθούν κάποια ευθύνη για τον θάνατο  39 ατόμων τα οποία πιστεύεται πως προέρχονται από την Κίνα και τα οποία βρέθηκαν νεκρά σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο, έγραψε η κρατικής στήριξης εφημερίδα της Κίνας,  Global Times.

Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα 31 ανδρών και οκτώ γυναικών την περασμένη Τετάρτη στο βιομηχανικό πάρκο του Εσεξ, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Επί έτη, παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται με φορτηγά επιχειρώντας να φτάσουν στην Βρετανία, συχνά προερχόμενοι από άλλες χώρες της Ευρώπης. Το  2000, 58 Κινέζοι βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό στο λιμάνι του Ντόβερ.

Προς το παρόν είναι αδύνατον να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό μπορεί να ευθύνονται οι νεκροί για την τραγωδία, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας κινεζική εφημερίδα σε κύριο άρθρο της.

“Ομως, μια τέτοιου μεγέθους ανθρωπιστική καταστροφή συνέβη κάτω απ’τα μάτια των Βρετανών και των Ευρωπαίων”, προσθέτει το άρθρο. “Είναι σαφές ότι η Βρετανία και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν εκπληρώσει την ευθύνη τους να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους από έναν τέτοιο θάνατο”.

Ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δολοφονήθηκαν μέσα στη χώρα, οι θάνατοι των θυμάτων δεν είναι δικό τους λάθος, προσθέτει η εφημερίδα η οποία εκδίδεται από την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, την Λαϊκή Ημερησία.

“Ελπίζουμε ότι η Βρετανία και οι Ευρωπαϊκές χώρες θα ανταποκριθούν στις διάφορες δεσμεύσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα καταβάλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες για τους Κινέζους πολίτες ώστε να απαλλαγούν από την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και από τον αιφνίδιο θάνατο”.

Τέλος, η εφημερίδα καταλήγει αναφέροντας πως η Βρετανία μοιάζει να μην έχει βγάλει τα διδάγματά της από το περιστατικό στο Ντόβερ πριν από δυο δεκαετίες.

“Φανταστείτε πόσα μέτρα θα είχαν λάβει οι Ευρωπαϊκές χώρες εάν δεκάδες Ευρωπαίοι είχαν τραγικά και συλλογικά σκοτωθεί”, καταλήγει η εφημερία.

Με πληροφορίες από Reuters.

 

Κινέζοι υπήκοοι τα θύματα στο κοντέινερ της φρίκης: Στους -25 η θερμοκρασία

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: