Δημιουργία θεσμού ανάπτυξης της ελληνικής γλώσσας προωθούν Χατζηγιάννης, Στύλιος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης είχε πρόσφατα συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιο Στύλιο .ΚΥΠΕ/Κ.ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝ




Τη δημιουργία θεσμού ανάπτυξης της ελληνικής γλώσσας προτίθενται να προωθήσουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους οι Πρόεδροι των Επιτροπών Παιδείας της κυπριακής Βουλής και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Γεώργιος Στύλιος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Χατζηγιάννης συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Στύλιο, και επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα προς την υλοποίηση εισηγήσεων που προέρχονται από τις προηγούμενες κοινές συνεδριάσεις των επιτροπών.

  • «Παράλληλα, μελετήθηκε συγκεκριμένη πρόταση που σχετίζεται με τη δημιουργία θεσμού ανάπτυξης της ελληνικής γλώσσας, την οποία από κοινού οι δύο πρόεδροι θα προωθήσουν προς τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας για κοινή δράση», αναφέρεται.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε «ότι η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, αφού η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έχει αλλάξει».

Σκοπός της συνάντησης, πρόσθεσε, ήταν να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις και τη συνεργασία που ήδη υπήρχε με την προηγούμενη επιτροπή, της οποίας εκφράζει δημόσια τις εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο προς τα μέλη της όσο και προς τον πρώην πρόεδρό της Δημήτρη Σεβαστάκη.

Το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει, επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στην Κύπρο, ο οποίος θα παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/10/2019

Απογοήτευση Γιούνκερ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του: Δεν τα καταφέραμε στο Κυπριακό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: