Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον γαμπρό του Τραμπ: Επενδύσεις και αμυντική συνεργασία

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου Τραμπ, με τον υπουργό Εμπορίου Ρος. EPA, JASON SZENES




Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο και γαμπρό του  προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ο Πρωθυπουργος της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφοριες της ΕΡΤ και της ανταποκρίτριας της στην Ουάσιγκτον, Λένας Αργύρη.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στη Νεα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον κ. Κούσνερ τις θεσεις της ελληνικης κυβερνησης για ολα τα θεματα που μας αφορουν, σε μια συναντηση η οποια αποδεκνυει το αυξημένο ενδιαφέρον των Ηνωμενων πολιτειων για την Ελλάδα και τη βούληση τους να δημιουργηθούν άμεσοι και αποτελεσματικοί δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου.

Συμφωνα με πληροφοριες συζητήθηκαν οι βασικοί τομείς συνεργασίας των δυο χωρών, με έμφαση τις επενδύσεις, την «πράσινη οικονομία» και την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία.

Ο κ. Κουσνερ, είναι ο σύζυγος της αγαπημένης κόρης του Αμερικανού προέδρου, της Ιβανκα Τραμ. Ανηκει στον στενο πυρηνα των ανθρωπων του Ντόναλντ Τραμπ και λέγεται ότι έχει τεράστια επιρροή στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ:

«Έχει ένα εξαιρετικα διευρυμενο χαρτοφυλακιο και αρμοδιοτητες. Στην Ουασιγκτον εχει την φημη του ανθρωπου που κινει τα νηματα, συνεπως ενα ραντεβου μαζι του θεωρειται πολυτιμο. Οταν μιλας στον Κουσνερ ειναι σαν να μιλας στον προεδρο των ΗΠΑ, λενε στην αμερικανικη πρωτευουσα. Και υπο αυτη την εννοια κρινεται ως ιδιατερως σημαντικη αυτη η επαφη, διοτι υπηρχε και χρονος γα να αναπτυχθουν τα ελληνικά θεματα, αλλα το κυριοτερο υπήρχε διαθεση εκ μερους του κ. Κουσνερ να ακουσει και να μεταφερει οσα πρεπει να μεταφερθουν στον προεδρο Τραμπ».

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους Αμερικανούς επενδυτές από το Council on Foreign Relations

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: