Ο Γκουτέρες είδε τον Τσαβούσογλου στην έδρα του ΟΗΕ: Κύπρος και Συρία στην Ατζέντα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Η κατάσταση στη Συρία, το Κυπριακό και θέματα της Συμμαχίας των Πολιτισμών (πρωτοβουλία στην οποία συμπροεδρεύει η Τουρκία) ήταν τα θέματα που συζήτησαν χθες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Στεφάν Ντουζουρίκ.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ΓΓ επαναβεβαίωσε τα σημεία που ανέφερε προ δύο ημερών στη δημοσιογραφική διάσκεψη.

«Θα έχει συναντήσεις στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στις οποίες το Κυπριακό θα εγερθεί. Ο στόχος του, η φιλοδοξία του ΓΓ, είναι να βοηθήσει να δημιουργηθούν συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν στην έναρξη των συνομιλιών και προσβλέπει σε συνάντηση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Κυπριακό και Συρία ήταν ανάμεσα στα βασικά θέματα που συζήτησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

“Στη συνάντησή μας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συζητήσαμε τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα το Κυπριακό και το Συριακό. Αξιολογήσαμε τη συμβολή της χώρας μας στα ΗΕ και τα νέα προγράμματα συνεργασίας”, αναφέρει.

Εμφύλιος στα κατεχόμενα: Ο Μπουρτζιού επέκρινε τον Τατάρ για δηλώσεις στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: