Εμφύλιος στα κατεχόμενα: Ο Μπουρτζιού επέκρινε τον Τατάρ για δηλώσεις στην Τουρκία

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, τον Μπαρτζιού και άλλους συνεργάτες του. ΚΥΠΕ O. ASIK




Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εξέδωσε χθες γραπτή ανακοίνωση, επικρίνοντας τις δηλώσεις του παράνομου ψευτο-«πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε ο Μπουρτζιού, οι δηλώσεις του Τατάρ αποτελούν νέο παράδειγμα ακατάλληλης και ανήθικης συμπεριφοράς εκ μέρους του «πρωθυπουργού», αφού «κακολογεί» τον Ακιντζί στο εξωτερικό.

Τατάρ: Τα Βαρώσια μπορούν να ανοίξουν εντελώς σε δέκα χρόνια

Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων μπορεί να ανοίξει εντελώς σε δέκα χρόνια, δήλωσε ο παράνομος ψευτο-‘πρωθυπουργός’ Ερσίν Τατάρ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Άγκυρα.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “μετά τις εργασίες καταγραφής η κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει για εγκατάσταση υπό την διοίκηση της παράνομης ‘τδβκ’”, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει πολλές εργασίες για το θέμα. “Πλέον υπάρχουν έγγραφα με βάση τα οποία το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους των Βαρωσίων ανήκει στης Διοίκηση Βακουφίων (ΕΒΚΑΦ).

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν μπορεί να δώσει ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει η κλειστή πόλη των Βαρωσίων ή πότε θα επιστραφούν οι περιουσίες ωστόσο είναι αποφασισμένοι γι αυτό το θέμα.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε πως εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν περιουσίες στα Βαρώσια θα μπορούν να προσφεύγουν στην Επιτροπή Αποζημιώσεων η οποία έχει δικαίωμα να αποφασίζει για επιστροφή ή ανταλλαγή. Ανέφερε ότι επειδή η επιτροπή έχει πρόβλημα οικονομικών πηγών, είναι υπέρ της επιστροφής των περιουσιών περισσότερο. “Μέσα σε δέκα χρόνια μπορεί να ανοίξει εντελώς, φτάνει να συνεχίσουμε αυτή τη θέληση”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Οντούλ Ασίκ Ουλκέρ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις ο Μπουρτζιού: Μόνο με πολιτική ισότητας, λύση στο Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: