Μεγάλος σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Τουρκία. Καταρρεύσεις κτιρίων και εγκλωβισμένοι [videos,photos]

Το επίκεντρο του σεισμού.




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός σημειώθηκε στις 14.25 με επίκεντρο την επαρχία Μπόζκουρτ στο Ντενιζλί με βάθος 7,09 χλμ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από κρίση πανικού και άλλο ένα τραυματισμένο ελαφρά επειδή πήδηξε από το παράθυρο.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές να απομακρυνθούν από αυτά.

Σημειώθηκαν και κατολισθήσεις:

Ο δήμαρχος Ντενιζί δήλωσε ότι συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν εργασίες. “Πολλά σπίτια έχουν υποστεί βαθιές ρωγμές γι’ αυτό και κάνουμε ανακοινώσεις αλλά ευτυχώς δεν έχουμε απώλεια ζωών”, ανέφερε ο δήμαρχος.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο ενεργές του κόσμου, ότι υπάρχουν πολλά ρήγματα αλλά δεν είναι μεγάλα. “Ήταν πολύ αναμενόμενο και δεν προκαλεί καμιά έκπληξη”, ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Hellas Journal με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ

Οι ΗΠΑ ζητούν σχέδια διέλευσης από τα δεξαμενόπλοια για το Στενό του Χορμούζ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: