File Photo: Καπνοί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Πυργιωτίκων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ιδιαίτερα υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα Κυριακή, 25 Αυγούστου, σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  • Ειδικότερα πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019. Πηγή: ΓΓΠΠ

Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Ριόλο Αχαϊας και Βάρδα Ηλείας. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Τσουκαλαίικα Μεσσηνίας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα χθες σε περιοχές του Ριόλου Αχαΐας και Βάρδας Ηλείας. Ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ειδικώς για την πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, ωστόσο την υπόθεση διερευνά το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί σε δύσβατη περιοχή στα Τσουκαλαίικα Μεσσηνίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΠΠ

Ζέστη και ενισχυμένα μελτέμια: Τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: