Ζέστη και ενισχυμένα μελτέμια: Τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο

File Photo: Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές για σήμερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Πολύ ζεστό κατά τόπους αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, ενώ το μελτέμι στο Αιγαίο θα παραμείνει ενισχυμένο, αναφέρει στην πρόβλεψή του το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  • Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, τους 37 με 38 στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τους 35 με 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 και σε αυτά του Ιονίου τους 32 με 33 βαθμούς.

Ενισχυμένο θα παραμείνει το μελτέμι στο Αιγαίο, και αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ τόσο το Σάββατο 24/08 όσο και την Κυριακή 25/08.

Μέτριες έως ιδανικές θα είναι οι συνθήκες κολύμβησης στις περισσότερες παραλίες της χώρας μας, παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με την επίδραση του μελτεμιού στο Αιγαίο και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Μπορείτε να συμβουλεύεστε τον χάρτη παραλιών μας για τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στην παραλία που σας ενδιαφέρει. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης για το απόγευμα του Σαββάτου 24/08.

Ο καιρός του Σαββάτου, 24 Αυγούστου

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια.

  • Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 21 έως 37, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 36 και τοπικά έως 37 με 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 21 έως 32 και στη Νότια Κρήτη τοπικά έως 34 με 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός Κόλπος όπου οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Πηγή: Meteo/ΕΑΑ

Διακοπές στην Ελλάδα και το φθινόπωρο: Οι τουριστικοί προορισμοί και οι ομορφιές τους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal