Έτοιμη να δοθεί σύντομα στο… λαό, η νέα πανάκριβη λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν. photo via Facebook




Πλέον η λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο Ρώσος πρόεδρος γίνεται… προσιτή στο ευρύ κοινό. Όχι ακριβώς. Η πανάκριβη ολοκαίνουργια λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύφθηκε στο κοινό στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, όταν έκανε τα εγκαίνια, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος. Κοστίζει 247.000 ευρώ.

Από τον περασμένο Μάιο,  ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να κυκλοφορεί με την Aurus κατά τις μετακινήσεις του στη Μόσχα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS με βάση τους σχεδιασμούς της εταιρείας, το λεγόμενο,  Cortege project, αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται η κατασκευή τεσσάρων μοντέλων: ενός  sedan, μιας λιμουζίνας, ενός  off-road οχήματος κι ενός μινι-βαν. Όταν τα μοντέλα έχουν ολοκληρώσει τις τροποποιήσεις τους για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα αρχίσουν να πωλούνται ελεύθερα στην αγορά το 2020.

Η λιμουζίνα του Πούτιν αποτελεί εξελιγμένη έκδοση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν  οι σοβιετικοί ηγέτες και είναι δημιουργία της Ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας Sollers. Το Aurus Senat, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018, διατίθεται από  247.000 ευρώ και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις σε εμπορικούς πελάτες το 2020.

Με πληροφορίες από το tass

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: