Υπέρ της υποψηφιότητας του Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Εσωτερικών Σάτζιντ Τζάβιντ

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τρώει το …παγωτό του.. EPA, RANK AUGSTEIN / POOL




Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ θα ταχθεί επίσημα εντός ημερών υπέρ της υποψηφιότητας του Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Συντηρητικών και κατά συνέπεια για το αξίωμα του πρωθυπουργού, αναφέρει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας The Sunday Times που κυκλοφορεί.

Ο Τζόνσον θεωρείται το φαβορί της αναμέτρησης με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ για την ηγεσία των Τόρις. Η ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού κόμματος πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22α Ιουλίου. Το ποιος θα επικρατήσει αναμένεται να ανακοινωθεί την επομένη.

Ο Τζόνσον εξαγγέλλει ότι θα προχωρήσει στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση — με ή χωρίς συμφωνία — το αργότερο την 31η Οκτωβρίου εάν αναδειχθεί νέος πρωθυπουργός. Ο Χαντ έχει δηλώσει ότι θα επέλεγε το λεγόμενο no-deal Brexit μόνο εάν ήταν απολύτως αναγκαίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τάιμς, ο Τζάβιντ προαλείφεται για να γίνει ο υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Τζόνσον, διαδεχόμενος τον Φίλιπ Χάμοντ.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, εάν επικρατήσει ο Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ εντός του Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη Λιβύη κρούει το ΣΑ ΟΗΕ: Ζητά επείγουσα κατάπαυση του πυρός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: