«Κλείδωσε» τη 2η θέση στον Όμιλο η Εθνική γυναικών με άνετη νίκη επι του Καζακστάν

File Photo: Τυπική διαδικασία η αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών κόντρα στο Καζακστάν. EPA, ANTONIO BAT




Τυπικής διαδικασίας ήταν η αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών κόντρα στο Καζακστάν για την τελευταία αγωνιστική του 3ου Ομίλου στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως μαρτυρά και το τελικό 13-7 η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε καμία αντίσταση από την αδύναμη ομάδα του Καζακστάν σφραγίζοντας έτσι την 2ηθέση του Ομίλου μετά τη νίκη και της Ισπανίας (που της χάρισε και τυπικά τη πρώτη θέση) απέναντι στην Κούβα με 16-9 νωρίς το πρωί .

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση εκτόξευσαν τη διαφορά στο +7 όταν στο ξεκίνημα του 3ουπροηγήθηκαν 9-2 , κάπου εκεί όμως έριξαν ταχύτατες επιτρέποντας στις αντιπάλους τους μνα πετύχουν ένα σερί 4-0 και να μειώσουν στο -3 (9-6) στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Τα τρία συνεχόμενα γκολ του Ελευθεριάδου, Ξενάκη και Κώτσια επανέφεραν την κανονικότητα στο παιχνίδι που τελείωσε μ τη άνετη νίκη της εθνικής μας 13-7 , τη δεύτερη στη διοργάνωση μετά από εκείνη κόντρα στη Κούβα.

Ο προπονητής της εθνικής μετά τον αγώνα δήλωσε ότι  «ήταν ένα διαδικαστικό παίχνίδι , ξέραμε ότι θα είμαστε νικητές, πίστευα ότι θα είχαμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Περιμένουμε τον αντίπαλο μας».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς. Θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ πιο έτοιμοι ιδίως στην επίθεση. Βλέπουμε ότι έχουμε πολύ κακές επιθετικές επιλογές . Σήμερα δεν μας κοστίζει , με την Ισπανία μας κόστισε και θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, να διαβάσουμε καλύτερα και την κόντρα όταν υπάρχει αλλά και την επίθεση 6 εναντίων 6».

Θα πρέπει το Σάββατο να είμαστε έτοιμοι για όποιον αντίπαλο βρεθεί στο δρόμο μας . Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για μας τώρα ξεκινάει. Πήραμε τον δύσκολο δρόμο αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα στην Ισπανία», κατέληξε ο Γιώργος Μορφέσης.

Η Ελευθερία Πλευρίτου από την πλευρά της σημείωσε ότι «ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου που ήταν αρκετά εύκολο για μας. Το σκορ δεν ήταν τόσο μεγάλο, γιατί παίξαμε συντηρητικά προκειμένου να κρατήσουμε δυνάμεις για το επόμενο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η ήττα από την Ισπανία μας έριξε λίγο την ψυχολογία γιατί δεν παίξαμε καθόλου καλά , όπως μπορεί η ομάδα να παίξει. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι που πολύ πιθανό να είναι απέναντι στη Κίνα . Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι , ένας αγώνας νοκ άουτ που παίζει ρόλο και η ψυχολογία , οπότε επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έρχεται σε δυο μέρες και θα είναι το πιο δύσκολο για μας».

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1,1-3,4-2

Ελλάδα: Ξενάκη 3, Νίνου 2, Ελευθεριάδου 2, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Αβραμίδου 1, Κώτσια 1.

Καζακστάν: Ζακίροβα 3, Μουρζαμπέκοβα 2, Τούροβα 1, Ρόγκα 1.

Η ΤΕΛΙΚΉ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ Γ΄ΟΜΙΛΟΥ

1.Ισπανία 6 2.ΕΛΛΑΔΑ 4 3.Καζακστάν 2 4.Κούβα 0

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλα ανοιχτά για την εθνική πόλο στο Παγκόσμιο μετά την ισοπαλία με Μαυροβούνιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: