Εικόνες αποκάλυψης σε Ρωσία και Καζακστάν: Το νερό πέρασε πάνω από τα φράγματα, στα 9,5 μέτρα η στάθμη των ποταμών – 100.000 εκτοπισμένοι [videos]

A handout photo taken from a video made available by the Russian Emergency Situations Ministry shows an aerial view of the flooded zone in Orsk, Orenburg region, Russia. EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY HANDOUT




Εικόνες αποκάλυψης σε Ρωσία και Καζακστάν από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Ρωσία και Καζακστάν προχώρησαν σε εκκένωση περισσότερων από 100 χιλιάδων ανθρώπων από πόλεις και οικισμούςτης Κεντρικής Ασίας, αφού το γρήγορο λιώσιμο του χιονιού φούσκωσε μεγάλα ποτάμια πέρα από τα όρια επιφυλακής, προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες στην περιοχή εδώ και τουλάχιστον 70 χρόνια.




Τα νερά από το λιωμένο χιόνι κατέκλυσε δεκάδες οικισμούς στα Ουράλια Όρη, τη Σιβηρία και περιοχές του Καζακστάν κοντά στους ποταμούς Ουράλη και Τομπόλ, που μέσα σε λίγες ώρες η στάθμη τους ανέβηκε σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ.

Χθες Τρίτη, τα επίπεδα του ποταμού Ουράλη στη ρωσική πόλη Όρενμπουργκ, μια πόλη περίπου 550.000 κατοίκων, έφτασαν τα 9,31 μέτρα, με τους κατοίκους της πόλης να κωπηλατούν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Οι τεράστιοι υδάτινοι όγκοι υπερχείλισαν επίσης ένα φράγμα στην πόλη Ορσκ, στα Ουράλια Όρη, πλημμυρίζοντας τη γύρω περιοχή.

Στο Κουργκάν, μια πόλη 800.000 κατοίκων δίπλα στον ποταμό Τομπόλ, παραπόταμο του Ιρτίς, τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι τα νερά των πλημμυρών θα συνεχίσουν να αυξάνονται για τρεις ακόμη ημέρες και προέβλεψαν μια δύσκολη κατάσταση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί επίσης το Τιουμέν, μια πόλη 600.000 κατοίκων σε μια σημαντική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της Δυτικής Σιβηρίας, τη μεγαλύτερη λεκάνη υδρογονανθράκων στον κόσμο.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή βρίσκεται ο υπουργός Έκτακτων Αναγκών Αλεξάντερ Κουρένκοφ στο πλαίσιο έκτακτης περιοδείας για την αξιολόγηση του κινδύνου.

«Οι δύσκολες μέρες είναι ακόμη μπροστά για το Κουργκάν και το Τιουμέν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ουράλης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, ο οποίος πηγάζει από τα Ουράλια Όρη, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, και ρέει μέσω Ρωσίας και Καζακστάν για να εκβάλει τελικά στην Κασπία.

Με μήκος πάνω από 2.500 χλμ. είναι πλωτός για περισσότερα από 1.500 χλμ. και ως εκ τούτου είναι ένας από τους κυριότερους εμπορικούς δρόμους της περιοχής.

Ο Τομπόλ, παραπόταμος του Ιρτίς, που με τη σειρά του αποτελεί τον κύριο παραπόταμο του ποταμού Ομπ, επίσης είναι πλωτός σε ένα μεγάλο μέρος των 1.500 χλμ. περίπου του μήκους του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Στο στόχαστρο των Ρωσικών δυνάμεων άλλες δύο ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 14 drones της Μόσχας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: