Όλα ανοιχτά για την εθνική πόλο στο Παγκόσμιο μετά την ισοπαλία με Μαυροβούνιο

File Photo: Η εθνική ανδρών πόλο. Photo via koe.org.gr




Ισόπαλη 10-10 αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών με το Μαυροβούνιο, στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε να χάνει με διαφορές τριών τερμάτων, «γύρισε» το ματς με σερί 4-0 και προηγήθηκε 10-9, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει τους δύο βαθμούς.

  • Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται νίκη επί της Σερβίας την Παρασκευή (19/7, 10:30) για να πάρει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, ενώ στον αντίποδα θα μείνει τρίτο σε περίπτωση ήττας από τους «πλάβι».
  • Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας απέναντι στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι θέσεις 1-3 θα κριθούν στην έκταση νίκης επί της Νότιας Κορέας…

Η εθνική άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Σκουμπάκη από την περιφέρεια και στη συνέχεια είχε 2/2 με παίκτη παραπάνω, όμως οι Μαυροβούνιοι είχαν της απαντήσεις, με τον Ίβοβιτς σε παίκτη παραπάνω και τον Μούρισιτς από θέση φουνταριστού να νικούν τον Κώστα Γαλανίδη, που προτιμήθηκε ως βασικός τερματοφύλακας. Στο 3-2 η ελληνική ομάδα έχασε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα (έγιναν τρία σουτ που δεν βρήκαν στόχο στην ίδιαα φάση) και στη συνέχεια το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς πήρε τον έλεγχο του αγώνα, βρίσκοντας λύσεις στα ίσια.

Οι διεθνείς κατάφεραν να βγάλουν όλο το πρώτο ημίχρονο με μόλις μία ποινή σε βάρος τους, κέρδισαν επτά (τις δύο από τον κορυφαίο παίκτη του Μαυροβουνίου, Αλεξάνταρ Ίβοβιτς), αλλά δεν είχαν καλά ποσοστά στον παραπάνω, με τον Μουρίκη μάλιστα να χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Λάζοβιτς στο 3-4.

Λίγο αργότερα, ο Γιάνοβιτς σκόραρε στην κόντρα για το 3-5 και ήταν ξανά ο Σκουμπάκης που έδωσε λύση (σε παραπάνω), διαμορφώνοντας το 4-5 του ημιχρόνου.

  • Τα πράγματα επιδεινώθηκαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για την ελληνική ομάδα, που δέχθηκε δύο γκολ στην κόντρα από τους Γιάνοβιτς και Ντράσκοβιτς και βρέθηκε στο -3 (4-7). Η εθνική προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά με τα βασικά ατού της να μην βρίσκονται σε καλή μέρα και την άμυνα να μη λειτουργεί σωστά, τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Τα μακρινά σουτ των Δερβίση, Παπαναστασίου και Γενηδουνιά, κυρίως όμως η αμυντική βελτίωση μετά τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου, δημιούργησαν τις συνθήκες ανατροπής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που μείωσε σε 9-8.

  • Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Αργυρόπουλος πήρε το… ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Λάζοβιτς σε σουτ του Γενηδουνιά και από κοντά ισοφάρισε και στην αμέσως επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης έφυγε στην κόντρα και κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ο Γούνας ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά: 10-9 με σερί 4-0, 6΄11΄΄ για τη λήξη.

Η ελληνική άμυνα «έβγαλε» ακόμη δύο φάσεις με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά ο Αργυρόπουλος έχασε ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω (μετά από τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου) να ανεβάσει τη διαφορά στα δύο γκολ.

Στην επόμενη επίθεση των Μαυροβουνίων χρεώθηκαν διαδοχικές αποβολές σε Μουρίκη και Φουντούλη και ο Ίβοβιτς ισοφάρισε σε 10-10, 3΄23΄΄ πριν τη λήξη.

  • Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, καθώς οι δύο ομάδες δεν θέλησαν να ρισκάρουν, ενώ οι διαιτητές προτίμησαν να μείνουν… αμέτοχοι, χωρίς να καταλογίσουν κάποια ποινή.

Η εθνική είχε την τελευταία επίθεση, αλλά το σουτ του Φουντούλη δεν έγινε υπό καλές προϋποθέσεις και αποκρούστηκε σχετικά εύκολα από τον Λάζοβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-4, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 1-1 Ίβοβιτς (π.π.), 2-1 Κολόμβος (π.π.), 2-2 Μούρισιτς (φουνταριστός), 3-2 Γούνας (π.π.), 3-3 Ράντοβιτς (περιφέρεια), 3-4 Μπργκούλιαν (περιφέρεια), 3-5 Γιάνοβιτς (κόντρα), 4-5 Σκουμπάκης (π.π.), 4-6 Γιάνοβιτς (κόντρα), 4-7 Ντράσκοβιτς (κόντρα), 5-7 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-8 Γιάνοβιτς (π.π.), 6-8 Δερβίσης (περιφέρεια), 6-9 Τζούρτζιτς (π.π.), 7-9 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 8-9 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-9 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 10-9 Γούνας (πέναλτι), 10-10 Ίβοβιτς (π.π.),

  • Η εθνική είχε 4/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Το Μαυροβούνιο είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα.

  • Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Γιάνοβιτς 4.24 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Σεβέρο (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Ουκρόπινα, Γιάνοβιτς 3, Τζούρτζιτς 1, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Ντράσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Κάντιτς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όγδοη η εθνική και στον προκριματικό του ελεύθερου ομαδικού στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: