Επιβεβαιώνει επαφές με επιτελείο Γκουαϊδό ο Λαβρόφ: Δεν σταματήσαμε ποτέ τον διάλογο, είπε

File Photo: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια του Διαλόγου της Πετρούπολης, Βόννη, Γερμανία. EPA, FRIEDEMANN VOGEL
Επαφές με τη Ρωσία έχει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

  • «Δεν σταματήσαμε ποτέ τον διάλογο για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Συνομιλούμε ενεργά με εκπροσώπους του πολιτικού τοπίου της Βενεζουέλας -της κυβέρνησης, στελεχών της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ανθρώπους του Χουάν Γκουαϊδό, που επικοινωνούν μαζί μας», τόνισε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Τους εξηγήσαμε ότι είναι απαράδεκτες οι απόπειρες να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας εξωτερικές παρεμβάσεις, όπως τις συνεχείς απειλές από τις ΗΠΑ, που τώρα παρατηρούμε…», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που παραχώρησε με μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής και του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, ενόψει της επίσκεψής του στην Κούβα, την Βραζιλία και στο Σουρινάμ από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου.

  • Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλάζει προς το καλύτερο, χάρη στις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο Όσλο.

Αναφερόταν στις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας μεταξύ αντιπροσωπειών της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης υπό τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης που έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα χώρες ως ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος του λατινοαμερικάνικου Κράτους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Reuters

Μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το F-35 η Lockheed Martin αναζητά νέους προμηθευτές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal