Πωλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s σε Γάλλο δισεκατομμυριούχο: Έγινε ιδιωτική εταιρεία

O οίκος δημοπρασιών Sotheby’s γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος. EPA, JUSTIN LANE
Ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος έγινε ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του οίκου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο οίκος δημοπρασιών γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία. Ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

  • Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες -αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης- Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στη εταιρεία να «επιταχύνει» τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

  • «Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο Patrick Drahi.

Ο οίκος εισήχθη στο χρηματιστήριο, στη Βρετανία, το 1977, και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. To 1988, εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετονομάστηκε σε «Sotheby’s».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλα σχέδια από τον Ζάκερμπεργκ: Η facebook κυκλοφορεί δικό της κρυπτονόμισμα το 2020

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal