Δεν άρεσε στον κ. Αναστασιάδη το νομοσχέδιο της Γερουσίας: Ατυχής η τροπολογία, είπε…

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Δημοκρατικό Γερουσιαστή του New Jersey κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ, στη Λευκωσία. ΓΤΠ, ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Ατυχή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την τροπολογία που συνδέει την άρση του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο με την άρνηση παραχώρησης πρόσβασης προς ρωσικά στρατιωτικά πλοία.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία των δύο Γερουσιαστών για το νομοσχέδιο όπως αρχικά είχε κατατεθεί, εξέφρασε τη λύπη του για τος τροπολογίες που έγιναν στο νομοσχέδιο οι οποίες “επηρεάζουν την ανεξαρτησία και κυριαρχία σε μεγάλο βαθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Εξήγησε ότι «μέχρι σήμερα παροχή προς οποιαδήποτε χώρα εγίνετο πάντοτε για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας και δεν θεωρώ ότι μπορεί να τίθενται ανάλογοι όροι ιδιαίτερα με μία χώρα, και μιλώ για την Αμερική, με την οποία επιδιώκουμε περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεών μας”.

«Έχω την εντύπωση ότι η τροπολογία ήτο ατυχής», κατέληξε.

Όλη η δήλωση ακολουθεί:

“Χαιρετίζω καταρχήν την πρωτοβουλία τόσο του κ. Μενέντεζ όσο και του κ. Ρούμπιο και ως αρχικά είχε κατατεθεί το νομοσχέδιο. Θα πρέπει να εκφράσω τη λύπη μου για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει και που επηρεάζουν την ανεξαρτησία και κυριαρχία σε μεγάλο βαθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η μέχρι σήμερα παροχή υπηρεσιών προς οποιαδήποτε χώρα γινόταν πάντοτε για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας και δεν θεωρώ ότι μπορεί να τίθενται ανάλογοι όροι ιδιαίτερα για μια χώρα με την οποία επιδιώκουμε – και μιλώ για την Αμερική – την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Έχω την εντύπωση ότι η τροπολογία ήταν ατυχής”.

Νέα δεδομένα για Ελλάδα και Κύπρο σε σχέση με την Αμερική: Το πρώτο βήμα έγινε στη Γερουσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: