Υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για τα μέτρα απαντά ο Τσακαλώτος στον Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής στη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Απάντηση στις αιτιάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει χώρο για πρόσθετες παροχές, έδωσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τον να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει (σ.σ. για τα μέτρα που ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή).

  • Συγκεκριμένα, ο υπουργός έγραψε: “Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Π/Υ της δίκης του θητείας ως ΥΠΟΙΚ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Π/Υ και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
15/05/2019 18:45

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για 120 δόσεις, 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: