Συνεδριάζει εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο: Στο «τραπέζι» κινήσεις Τουρκίας και Κυπριακό

Οι παράνομες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας τίθενται ενώπιον της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου που συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύπρος, Σάββατο, 11 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Οι παράνομες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας τίθενται ενώπιον της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου που συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συνεδρία αρχίζει στις 10:00 και την σύγκληση είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, την περασμένη Δευτέρα μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

  • Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα ενημερωθούν για τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις ιδέες και σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με την διαδικασία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι η τουρκική ενέργεια «αποδεικνύει το γιατί η τουρκική πλευρά αρνήθηκε την εισήγηση για συνάντηση σε φόρμα Κραν Μοντανά για να συζητήσουμε πώς προχωρεί η όλη διαδικασία.

Υπάρχουν κάποιες άλλες ιδέες, ο Πρόεδρος και ο κ. (Αλέξης) Τσίπρας το συζήτησαν με τον ΓΓ και να αναμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα. Κάποιες είναι ιδέες των ΗΕ, κάποιες του Προέδρου. Υπάρχουν ιδέες και σκέψεις, και όλα αυτά θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν και εν εκτάσει κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου».

ΚΥΠΕ
11/05/2019 09:09

Σύσσωμη καταδίκη: Η Βουλή απαιτεί τη λήψη πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: