Πόσα θες να μας τρελάνεις Καιρίδη; Ο υποψήφιος της Ν.Δ. διαψεύδει τα …μάτια και τα αυτιά μας!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Το εξοργιστικό με την υπόθεση Καιρίδη δεν είναι οι ενδοτικές απόψεις  που δικαιούται ασφαλώς να έχει, αλλά η προσπάθεια του να τις διαψεύσει υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη μας. Λες και ήρθαμε από τον πλανήτη Αρη, ανυποψίαστοι για το παρελθόν και τις εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες του ανδρός.

Η αναδίπλωση, έστω και άτακτη, είναι ασφαλώς στοιχείο της πολιτικής. Αλλά όταν πέραν μιας επαίσχυντης αυτοδιάψευσης εξελίσσεται και σε αήθη επίθεση κατά όσων τόλμησαν να θυμίσουν με ντοκουμέντα δημόσια εκπεφρασμένες απόψεις ενός επίδοξου πολιτικού, αγγίζει το όριο της ύβρεως και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Πολύ περισσότερο όταν ο υβριστής επιθυμεί να διεκδικήσει και πολιτικό αξίωμα και να εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό σε ευρωπαικά θεσμικά όργανα.

  • Ο Καιρίδης είναι γνωστός από την εποχή που δίδασκε στην Εδρα Ελληνικών & Ευρωπαικών Σπουδών «Κωσταντίνος Καραμανλής», στο Fletcher School του Πανεπιστήμιου Tufts της Βοστώνης. Ένα μέτριο  ακαδημαικό μέγεθος με εξαιρετικές ικανότητες όμως στις δημόσιες σχέσεις και την κοινωνική αναρρίχηση. Γι αυτό και προσκολλήθηκε με επιτυχία στα στενά περιβάλλοντα ισχυρών πολιτικών και επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος άνθρωπος από την έδρα «Καραμανλή» και τις προνομιακές σχέσεις με την τότε ΝΔ, βρέθηκε διευθυντής του «Προγράμματος Κόκκαλη» για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Χάρβαρντ. Και ότι σήμερα εμφανίζεται ευνοούμενος του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Μόνο που οι απόψεις του είναι γνωστές και δεν αλλάζουν. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα κείμενα των πανεπιστημιακών του διαλέξεων, αντιλαμβάνεται ότι συναγωνίζεται σε ενδοτισμό την Ρεπούση.

Το ότι υπάρχουν επαγγελματίες «διαλλακτικούληδες» στις τάξεις της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας δεν αποτελεί είδηση. Το ότι τους ευνοεί σκανδαλωδώς το σύστημα είναι επίσης γνωστό ως μία ακόμη παθογένεια της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Σπανίως όμως αυτοί οι τύποι προσδιορίζονται ως «δεξιοί». Ως προοδευτικοί όλων των εκφάνσεων αυτοπροσδιορίζονται γι αυτό και είναι αδύνατο να τους υιοθετήσει και πολύ περισσότερο να τους κατεβάσει στην πολιτική, οποιοδήποτε κόμμα ανήκει στο κέντρο και δεξιότερα.

  • Ετσι τουλάχιστον νομίζαμε. Μέχρι που ήρθε ο Κυριάκος. Και έχρισε υποψήφιο ευρωβουλευτή κάποιον που έχει πιο ακραίες εθνομηδενιστικές απόψεις και από τον Φίλη του Συριζα! Γιατί προσέξτε: Και ο Φίλης είναι αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά τουλάχιστον παραδέχεται ότι επρόκειτο για εθνοκάθαρση. Ο «γαλάζιος» Καιρίδης ομιλεί περί «δραματικών γεγονότων» τα οποία σκοπίμως διογκώθηκαν, όπως ακριβώς η Ρεπούση απομείωσε την ιστορική σημασία της σφαγής στην Σμύρνη μιλώντας για έναν απλό…συνωστισμό.

Μα καλά, θα μου πείτε, «γενοκτονία», «διωγμοί», «εθνοκάθαρση» δεν είναι περίπου το ίδιο πράγμα; Γιατί μπλέκουμε με την ορολογία; Ωπ! Εδώ είναι το μυστικό. Και το service που προσφέρει ο κάθε Καιρίδης. Γιατί απλούστατα ο όρος «γενοκτονία» είναι διεθνώς κατοχυρωμένος ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και παράγει νομικές συνέπειες. Ενώ ο όρος εθνοκάθαρση(που επανήλθε στη μόδα πρόσφατα) εντοπίζει τις αξιόποινες πράξεις σε μία γεωγραφική περιοχή όπου συνήθως η διωκόμενη εθνική ομάδα αποτελεί μειονότητα. Ασφαλώς και περιγράφει εγκλήματα, αλλά δεν έχει την παγκόσμια νομική αναγνώριση και ισχύ της «γενοκτονίας» που συνδέεται ευθέως με το Ολοκαύτωμα.

Τις ημέρες αυτές που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Ποντιακή γενοκτονία γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής ώστε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από το Κογκρέσο, όπου έχουν, ως γνωστόν, «σκοντάψει» πολλαπλώς τα ψηφίσματα για την σφαγή των Αρμενίων παρότι έχει αναγνωριστεί σε ως γενοκτονία σε 48 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες!

  • Την ώρα της  μάχης λοιπόν με το τουρκικό λόμπι, υπάρχουν Ελληνες πανεπιστημιακοί που υποβαθμίζουν την βαρύτητα μιας οργανωμένης γενοκτονίας αποκαλώντας την… «δραματικά γεγονότα» και επιπλέον υπάρχουν πολιτικοί του δεξιού χώρου που τους δίνουν χρίσμα για να εκπροσωπήσουν τον λαό στην Ευρωβουλή!

Η επιλογή Καιρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι εντελώς άστοχη. Και δυστυχώς ο κύριος αυτός αποδεικνύεται εκτός από αρνητής της γενοκτονίας και όψιμος αρνητής των δικών του διαχρονικών θέσεων. Να τον χαίρονται αυτοί που τον επέλεξαν, όμως ας βάλει φρένο στην επιχείρηση τρέλας που επιχειρεί να πουλήσει γιατί γελοιοποιείται και στο τέλος θα εύχεται να…ανοίξει η γη να τον καταπιεί.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Στην Κύπρο τα καταφέρνουν στα δύσκολα επειδή έχουν εκπαιδευθεί να ενώνονται στις τραγωδίες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: