ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στο Πεντάγωνο αναμένουν ότι η Τουρκία θα πάρει τους Patriot, όχι τους S-400




Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να επιλυθείη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας, μια ημέρα μετά την αναστολή των παραδόσεων εξοπλισμού που σχετίζεται με τα αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα.

“Αναμένω ότι θα λύσουμε το πρόβλημα έτσι ώστε να έχουν το σωστό αμυντικό εξοπλισμό όσον αφορά τους Πατριοτ και τα F-35s”, δήλωσε ο Σάναχαν στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο. Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να πείσει την Τουρκία να αγοράσει το αμυντικό σύστημα Patriot, αντί για το S-400.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σάναχαν πρόσθεσε ότι αναμένει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Σημειώνουμε ότι ο όρος που έθεσε ο Λευκός Οίκος στον Ταγίπ Ερντογάν είναι να ακυρώσει την παραγγελλία του ρωσικού συστήματος S-400.

ΓΝΩΜΗ: Σε θέσεις “μάχης” η Τουρκία και η Αμερική: Το Πεντάγωνο απειλεί ανοικτά τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε αισιοδοξία στους δημοσιογράφους, μετά από μια συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, ότι η Άγκυρα θα αποδεχτεί τελικά το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot που η Ουάσιγκτον προσέφερε ως εναλλακτική λύση.

“Είμαι πολύ σίγουρος για την πρόταση αναφορικά με τους Patriot, (πρόταση) που έχουμε παραδώσει στην Τουρκία, για τη διαθεσιμότητά τους, την τιμολόγησή της και, πολύ σημαντικό, τη βιομηχανική συμμετοχή που συνοδεύει το σύστημα Patriot”, ανέφερε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: