Να αναμένουμε τα διαδικαστικά προτείνει ο Προδρόμου, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό

File Photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου. Φωτό: ΚΥΠΕ
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σήμερα σε σχέση με την έφεση που ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να καταχωρήσει επί των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ότι θα πρέπει να αναμείνουμε τα διαδικαστικά, σημειώνοντας και την ικανοποίηση των πολιτικών δυνάμεων για την προσέγγιση που ακολουθεί η Νομική Υπηρεσία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Προδρόμου μιλούσε μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό, του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα.

  • «Ο Γενικός Εισαγγελέας παρουσίασε τη νομική πτυχή των πραγμάτων και τη διαδικασία μέσα από την οποία ετοιμάζεται η κατάθεση έφεσης από την πλευρά της Κυβέρνησης για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Επομένως, θα πρέπει να αναμείνουμε τα διαδικαστικά. Γνωρίζοντας ήδη τη θέση της Κυβέρνησης, γίνεται αντιληπτό ότι και οι πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέγγιση από τη Γενική Εισαγγελία», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα δράσεων, είπε ότι αυτό είναι ζήτημα που θα τύχει χειρισμού από την ίδια τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα 42 ημερών για την υποβολή της έφεσης, από την έκδοση της απόφασης.

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να κατατεθεί η έφεση, όπως επίσης έχει εξουσιοδοτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών να κάνει όλες τις προετοιμασίες για όλες τις περιπτώσεις».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
15/04/2019 13:00

Δικαιολογείται η έφεση επί των αποφάσεων του Διοικητικού, είπε ο Εισαγγελέας στη σύσκεψη των αρχηγών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal