Το ΠΣΕ καλεί την κυβέρνηση να καταδικάσει την κυριαρχία Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν




Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει “εντονότατα την νέα προκλητική ενέργεια του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, συριακά εδάφη τα οποία το Ισραήλ κατέλαβε μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967″.

  • Σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ ζητεί όπως η κυπριακή κυβέρνηση, “η οποία στηρίζει τον Πρόεδρο του Ισραήλ”, καταδικάσει την ενέργεια του Προέδρου των ΗΠΑ και να σταθεί με αυστηρή ανακοίνωση στο πλευρό της Συρίας στη βάση του ψηφίσματος των ΗΕ και σημειώνει ότι σωρεία ευρωπαϊκών και άλλων χωρών καταδικάζουν την ενέργεια του Προέδρου των ΗΠΑ.

Το ΠΣΕ αναφέρει ότι η νέα ενέργεια του Προέδρου των ΗΠΑ, η οποία “αντιβαίνει με το διεθνές δίκαιο αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μέχρι σήμερα καμία χώρα μέλος του ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει κυριαρχία των κατειλημμένων από το Ισραήλ εδαφών, ενώ η επικείμενη, όπως γίνεται γνωστό, προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Συρίας από το Ισραήλ είναι ακόμη μία ενέργεια του κ. Τράμπ να υποστηρίξει προσωπικά τον κ. Νετανιάχου στον προεκλογικό του αγώνα στις επικείμενες εκλογές”.

ΚΥΠΕ
26/03/2019 18:56

Στην Κύπρο αντί να παραιτούνται οι υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα, παραιτείται ο δικαστής!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: