“Στο πόδι” Δυνάμεις Άμεσης Επέμβασης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο (photos)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Μετά την ενεργοποίηση της Διακλαδικής Δύναμης Δέλτα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διατάσσοντας ανήμερα της Εθνικής γιορτής την ενεργοποίηση των Δυνάμεων Αμέσου Επεμβάσεως σε σχηματισμούς ανά την επικράτεια, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

  • Στόχος ήταν να φανεί η ετοιμότητα των μονάδων, μια ημέρα, θεωρητικά αργίας, η οποία ωστόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις μεταφράζεται σε διαρκή εγρήγορση.
  • Τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων στους σχηματισμούς, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΣ, τήρησαν τους προβλεπόμενους χρόνους, ενώ ο συναγερμός που δόθηκε συνέπεσε με την παρενόχληση του ελικοπτέρου τύπου Chinook, που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίρα στο Αγαθονήσι, από την Τουρκική πολεμική αεροπορία.

Οι άμεσες ενεργοποιήσεις πάντως όπως ξεκαθάριζαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν είχαν να κάνουν με το αεροπορικό περιστατικό μιας και ο Α’ ΓΕΣ είχε αποφασίσει εδώ και μέρες πως την ημέρα της Εθνικής επετείου θα ενεργοποιούσε τις Δυνάμεις Αμέσου Επεμβάσεων και τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων.

Το τέχνασμα των Τούρκων με τα άοπλα μαχητικά αποκαλύφθηκε: Η παρενόχληση στο Αγαθονήσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: