Και φέτος, η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά”στους Αρκιούς: Ο Χρήστος, δεν θα παρελάσει μόνος…




Ένα όνειρο πολλών χρόνων θα γίνει ανήμερα της 25ης Μαρτίου πραγματικότητα στους ακριτικούς Αρκιούς. Εκεί όπου ο ένας και μοναδικός μαθητής του μικρού σχολείου, ο μικρός Χρήστος, δεν θα παρελάσει μόνος του… όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος, το ακριτικό νησί, θα γεμίσει παιδικές φωνές, θα αποκτήσει ζωή, θα πλημμυρίσει εθνική περηφάνια και συγκίνηση…

Πηγή φωτογραφίας: Human Stories

“Όταν οι άνθρωποι θέλουν κάτι τόσο πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί μέχρι να το πετύχουν”. Το σχολείο των Αρκιών, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν οι άνθρωποι του, να προσπαθούν καθημερινά για τα αυτονόητα. Οι φετινές «καταιγίδες» δεν τους πτοούν. Αντιθέτως τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν, γράφει η Μάχη Χριστοφορίδου, στο Human Stories.

Φωτογραφία Human Stories

Τα προβλήματα, είναι πολλά στο μικρό σχολείο. Αλλά η ανάγκη για να το διατηρήσουν ζωντανό, είναι μεγαλύτερη. Δίπλα στη δασκάλα και το μικρό της μαθητή, ο απλός κόσμος. Συμπαραστάτης στις δύσκολες στιγμές, ο στρατός.

  • Φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών χρόνων. Φέτος στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής μας γιορτής, το νησί θα δακρύσει. Από συγκίνηση. Η ομορφότερη παρέλαση της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στους Αρκιούς. Στο μικρό γόνιμο νησί. Στο πλευρό του Χρήστου εκτός από το Λύκειο Ελληνίδων από την Σύρο θα βρίσκονται και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου.

 

Ο μικρός Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής που παρελαύνει συνήθως στους Αρκιούς, φέτος δε θα είναι μόνος του. Η συγκίνηση θα περισσέψει.. Πηγή φωτογραφίας: Human Stories

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου, θα συμμετέχουν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς, καταθέτοντας φόρο τιμής με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την παρουσία του Επάρχου Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Ιωάννη_Θεμέλαρου», σύμφωνα με τον Σύλλογο.

Πηγή φωτογραφίας: Human Stories

Αναφέρουν παράλληλα, ότι:  «Φέτος ο Χρηστάκος δεν θα είναι μόνος. Ελάτε να συμπαρασταθούμε στον μικρό Χρήστο και στην αγαπητή μας δασκάλα κυρία Μαρία Τσιαλέρα, η οποία υπηρέτησε και στο δικό μας σχολείο, αλλά και σε άλλα σχολεία του νησιού της Λέρου, και να υποστηρίξουμε το δύσκολο έργο της. Θα δώσουμε το παρόν λοιπόν και θα περάσουμε ένα μήνυμα στους υπεύθυνους ότι η καρδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ, στις 25 Μαρτίου 2019 χτυπάει στους Αρκιούς. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει το σχολείο. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε ένα παιδί στην εκπαίδευση».

ΠΗΓΗ: Human Stories

Η Κύπρος και και το ΄21: Το νησί, όπως και όλη η Ελλάδα, πλήρωσε ακριβά την τουρκοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: