Στο Πεντάγωνο ο Τζέφρι Πάιατ, για να συγχαρεί τον Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου




Δεύτερη επίσκεψη στο Ελληνικό πεντάγωνο από τον Αμερικανό Πρεσβευτή μέσα σε λίγες ημέρες, αφού πρώτα είδε από κοντά το νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας για να τον συγχαρεί για τα νέα του καθήκοντα, πριν από λίγες ώρες βρέθηκε εκ νέου στη Λ. Μεσογείων για να συναντήσει τον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Εκτός των διμερών σχέσεων, που το τελευταίο διάστημα θεωρούνται κι από τις δυο πλευρές πολύ καλές κι έχουν διευρυνθεί με δεκάδες κοινές ασκήσεις, οι δυο άνδρες είχαν πολλά να συζητήσουν για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τόσο με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όσο και για τη συνέχιση των κοινών δραστηριοτήτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως “τρέχει” ήδη σε γραφειοκρατικό επίπεδο, το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 του Ελληνικού Αεροπορικού Στόλου, στο επίπεδο Viper το οποίο πρέπει άμεσα να προχωρήσει με την αναχώρηση αεροσκαφών για τις ΗΠΑ, καθώς κι άλλα αιτήματα που έχει θέσει σε εξοπλιστικό επίπεδο η Αθήνα στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Αμερικανικής βοήθειας προς τις σύμμαχες χώρες.

Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: