“Αγριεύει” από σήμερα η κακοκαιρία “Χιόνη”: Θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες




Ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ, “σαρώνουν” τη χώρα και ήδη έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ ήδη από χθες το meteo.gr είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ζημιών σε τρεις περιοχές της χώρας.

  • Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων -Φανερωμένη Σαλαμίνας. Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωινό δρομολόγιο για Κύθνο, ενώ δεν εκτελέστηκε και το πρωινό δρομολόγιο από Σκιάθο-Σκόπελο-Βόλο. Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος Θάσου.

  • Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ενίσχυση των ανέμων εντός της ημέρας.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα: Χιονόπτωση στα ορεινά της Αττικής

Προειδοποίηση για ζημιές, σε τρεις περιοχές

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου, έχει προειδοποιήσει από χθες το meteo. Σήμερα και αύριο, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Στο Σχήμα 1, που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις που ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ σήμερα, Τετάρτη.

Τέλος βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σήμερα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η κατανομή των βροχοπτώσεων το βράδυ της Τετάρτης 13/02. meteo.gr

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Κινδυνεύουν από τα ερείπια: Τα ετοιμόρροπα «φαντάσματα» που απειλούν τους Αθηναίους

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και meteo.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: