Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πρωτοφανής διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πεντάμηνου κοριτσιού, αλλά και το ενδεχόμενο αυτό να μην έχει πέσει τελικά θύμα κακοποίησης καθώς και η κατάσταση στο μέτωπο του ΓεΣΥ μετά τη συνεδρία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στον απόηχο της παραίτησης του μέλους του συμβουλίου του ΠΙΣ, Άλκη Παπαδούρη, είναι τα κύρια θέματα που δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

H «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Διπλό Σοκ!» και γράφει ότι πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πεντάμηνου βρέφους συγκλονίζει την Κύπρο και ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου δήλωσε ότι δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό και δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “στις αδιάλλακτες θέσεις του αναφορικά με το ΓΕΣΥ επιμένει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του επίκουρου καθηγητή στο ΤΕΠΑΚ Αντώνη Θεοχάρους, ο οποίος είχε αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Διάσταση απόψεων στους κόλπους του ΠΙΣ», γράφει στο κύριο του θέμα ότι μπορεί ο ΠΙΣ να στέλνει το μήνυμα ότι οι γιατροί είναι ενωμένοι, πλην όμως κατά την προψεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου του ιατρικού σώματος οι διαφωνίες που σοβούν για το ΓΕΣΥ δεν έμειναν στα κρυφά. Αλλού γράφει ότι οι μέθοδοι διαρρήξεων εξελίσσονται, αφού διαρρήκτες στην Πάφο κτύπησαν με κλεμμένο διπλοκάμπινο αυτόματη ταμιακή μηχανή, με σκοπό να πάρουν τα χρήματα αλλά το έβαλαν στα πόδια όταν το αυτοκίνητο έπαθε ζημιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παρά τις 75 χιλιάδες διαγραφές αιωνόβιων τα λάθη στο Αρχείο Πληθυσμού παραμένουν πολλά, αφού χιλιάδες αποβιώσαντες συνεχίζουν να εμφανίζονται ενεργοί πολίτες.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λάθος διάγνωση για το βρέφος;» γράφει ότι την εκδοχή ότι το πεντάμηνο βρέφος δεν βιάστηκε αλλά κάτι άλλο συνέβη έθεσε χθες ευθαρσώς ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου ανατρέποντας την εικόνα που είχε δοθεί για βιασμό του κοριτσιού. Αλλού γράφει ότι η συνολική πληρότητα στα φράγματα αναμένεται να σπάσει σήμερα το 70%, ενώ μέχρι τον Απρίλη που θα συνεχίζεται η ροή νερού αναμένεται ότι ίσως αγγίξει και το 80%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στροφή προς τις Κύπριες νύφες που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται χρήματα έκαναν τα κυκλώματα που φέρνουν από τρίτες χώρες υποψήφιους γαμπρούς, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά για να αποκτήσουν ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «Μένουν ανοικτές οι πόρτες για ένταξη στο ΓεΣΥ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η ηγεσία του ΠΙΣ συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και να απορρίπτει το ΓΕΣΥ επιμένοντας σε νομοθετικές τροποποιήσεις, οι οποίες οδηγούν σε πολυασφαλιστικό, ενώ ο Πρόεδρος του ΟΑΥ άφησε ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου, στα πλαίσια του νόμου που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή. Αλλού γράφει ότι ο Δήμος Γερμασόγειας έχει επεξεργαστεί πρόταση για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα με τους άστεγους. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προτρέπει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποταθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ για να του εξηγήσει το πλαίσιό του.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπό κράτηση ο πατέρας για κατ’ ισχυρισμόν κακοποίηση» γράφει ότι υπό κράτηση τέθηκε ο 22χρονος πατέρας πεντάμηνου κοριτσιού με τις αρχές να διερευνούν τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που έδωσε η 25χρονη μητέρα του κοριτσιού. Αλλού γράφει ότι η κλιματική αλλαγή και σχετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κύπρος, αλλά και η αειφόρος ανάπτυξη ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε χθες ο Πρόεδρος Αναστσιάδης με τον καθηγητή Τζέφρι Σακς, σύμβουλο του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το τελευταίο 48ωρο απεβίωσαν λόγω γρίπης Α άλλα τρία πρόσωπα που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από την γρίπη στους δώδεκα.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα –
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
21/02/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: