Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αλλαγές στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, η απεργία των οικοδόμων, οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις στο χώρο της υγείας, καθώς και το πρακτικό της 4ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα που συνεχίζει να αγνοείται είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης θέματα που αφορούν την γρίπη, την επιστολή ΥΠΕΞ στον Βρετανό ομόλογό του για το Brexit, την υπόθεση Ουζόχο και τις κάμερες φωτοεπισήμανσης.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σφίγγουν τα λουριά» γράφει ότι μετά τις επικρίσεις η κυβέρνηση έλαβε ασφαλιστικές δικλείδες για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το θέμα. Αλλού αναφέρει ότι σπάζει το σκληρό μέτωπο των γιατρών και ότι προκαλούνται εσωτερικές αντιδράσεις λόγω της προκλητικής γραμμής της ηγεσίας του ΠΙΣ. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως προκλήθηκε όγδοος θάνατος από την γρίπη Α.

«Μαλλιά κουβάρια οι ιδιώτες γιατροί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι δεν κρύβονται πλέον οι δύο σχολές σκέψεις εντός ΠΙΣ για το ΓεΣΥ και ότι είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι γνώριζαν για την διαμεσολάβηση. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Π» γράφει πως καθίσταται πιο αυστηρή η διαδικασία απόδοσης υπηκοότητας. Επίσης προβάλλει το θέμα της δημιουργία ταμείου υδρογονανθράκων και γράφει ότι αναβάλλεται μάλλον για 15 μέρες η ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Βόμβα στο Πλαίσιο Γκουτέρες» και αναφέρει ότι χωρίς το πρακτικό της 4ης Ιουλίου οι παράμετροι του ΓΓ θα βρεθούν εκτός ορών αναφοράς και ότι η Κυβέρνηση αναμένει θετικό μήνυμα από την Τζέϊν Χολ Λουτ. Αλλού γράφει πως η κυβέρνηση πλήρωσε σε εξώδικο συμβιβασμό 1,5 εκ αποζημίωση στον ανάδοχο για τις κάμερες. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι κλειδώνουν οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ για τις ευρωεκλογές και ότι σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος ενημερώνει για τον αριστίνδην.

Η «Χαραυγή» φιλοξενεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Αγώνας όλων οι διεκδικήσεις των οικοδόμων» και γράφει πως οι συντεχνίες ζητούν ανταπόκριση για τις συλλογικές συμβάσεις αλλιώς κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Η «Χ» γράφει ακόμη πως οι γιατροί δεν τα βρίσκουν για το ΓεΣΥ και πως οι σύνδεσμοι των ασθενών καταγγέλλουν την ηγεσία του ΠΙΣ ότι πολεμά το σχέδιο. Αλλού αναφορά γίνεται στους νέους κανονισμούς για παραχώρηση διαβατηρίων και η εφημερίδα γράφει πως δεν επηρεάζονται τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων και ντιβέλοπερς.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Αυστηρότεροι κανόνες από το Υπουργικό για τις χρυσές βίζες» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει νέους κανόνες για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το θέμα. Αλλού αναφέρει πως ο ΥΠΕΞ απέστειλε επιστολή στον Βρετανό ομόλογό του για το Βrexit και τα δικαιώματα των Βρετανών που διαμένουν στο νησί. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό με Κύπριο φοιτητή ο οποίος αποκλείστηκε από εκδήλωση στο πανεπιστήμιό στο οποίο φοιτά στο ΗΒ λόγω σχολίου που ανάρτησε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/02/2019 07:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: