Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θέλει να κλείσει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση




Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτερα κομματικά στελέχη, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισαν επίσης, ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε» και πως «όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς».

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αναφέρει ως πηγή τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο ίδιος είπε ακόμη πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κύρωση της Συμφωνίας, επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί άπλετος χρόνος για τοποθετήσεις όλων στην Βουλή και κετίμησε πως πιθανότητα, η συμφωνία θα κατατεθεί στην Επιτροπή την Δευτέρα ή την Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανότητα θα διαρκέσει δυο ημέρες.

Συνέχεια στην κόντρα από την ΝΔ για “μακεδονικό λαό”

“Η διπλωματική διακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον κ. Τσίπρα όχι μόνον δεν μεταβάλει στο παραμικρό την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φαίνεται να την επιδεινώνει ακόμα περισσότερο. Έως τώρα γνωρίζαμε ότι βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα είχε δυστυχώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της αναγνωρίσει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική υπηκοότητα/εθνικότητα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

“Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό»!», αναφέρει σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα η ΝΔ. Η Πειραιώς τονίζει:

«Το αναφέρει ξεκάθαρα και μάλιστα δύο φορές η ρηματική διακοίνωση μέσα στο κείμενο των τροποποιήσεων. Αν η ελληνική πλευρά δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μία αποκλειστικότητα χρήσης του όρου μακεδονικός στην άλλη πλευρά.”

Πηγές της κυβέρνησης απαντούς ωστόσο πως αφού με την ρηματική διακοίνωση διευκρινίστηκε πλήρως το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας, τώρα η ΝΔ εφευρίσκει νέο πρόβλημα αυτό της “εκχώρησης λαού” στην ΠΓΔΜ και αναρωτιούνται ποιο άλλο πρόσκομμα θα βρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

O προφυλακισμένος 19χρονος για την δολοφονία Τοπαλούδη φέρεται να είναι και δράστης βιασμού συνομήλικης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: