Ο κατοχικός ψευδο-"ηγέτης" Μουσταφά Ακιντζί είχε σήμερα συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. ΚΥΠΕ

Ικανοποίηση Σπέχαρ από συνάντηση με τον κατοχικό Ακιντζί: Ζήτησε στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Καλή χαρακτήρισε την συνάντησή της με τον κατοχικό “ψευδο”-ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, λέγοντας ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τα όσα θα συζητηθούν κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ όπου θα μεταβεί αύριο το απόγευμα.

Σε δήλωση μετά την συνάντηση στο γραφείο του κατοχικού Ακιντζί στα κατεχόμενα, που διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα, η κ. Σπέχαρ είπε ότι στην Ουάσιγκτον θα συζητήσει με Αμερικανούς αξιωματούχους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το πώς βλέπουν την κατάσταση στην Κύπρο και τον ρόλο των ΗΕ από δω και στο εξής. Στην Νέα Υόρκη, συνέχισε, θα συζητήσει με αξιωματούχους του ΟΗΕ, τον ΓΓ και τα μέλη του ΣΑ, το οποίο θα ενημερώσει για την Κύπρο το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου.

Πολύ σύντομα μετά από αυτό, είπε, το ΣΑ του ΟΗΕ θα απoφασίσει για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα εκδώσει το ψήφισμα που εκδίδει δύο φορές το χρόνο. «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ταξίδι για μένα και ελπίζω να πάει καλά και το ΣΑ θα συνεχίσει να παρέχει την πολύ πολύ δυνατή στήριξή του στους δύο ηγέτες, στις δύο πλευρές και την ειρηνευτική διαδικασία». Και βεβαίως ευελπιστώ, συνέχισε, ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και παροχής διευκολύνσεων. Συζήτησαν είπε και άλλα παρεμφερή θέματα.

Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είπε ότι είναι ικανοποιημένη από τις συναντήσεις που είχε τόσο με τον κατοχικό ψευδο-“ηγέτη” όσο και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το πρωί.

Στην συνάντηση μαζί με τον κατοχικό Ακιντζί ήταν ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, η σύμβουλος για θέματα ιστορίας και πολιτικών υποθέσεων, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί, η σύμβουλος νομικών θεμάτων, Ιπέκ Μπορμάν, και ο Χασάν Βάρογλου, «γραμματέας» της κατοχικής ψευδο-“προεδρίας”.

ΚΥΠΕ
11/01/2019 18:07

Στο Προεδρικό η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ: Ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Be the first to comment on "Ικανοποίηση Σπέχαρ από συνάντηση με τον κατοχικό Ακιντζί: Ζήτησε στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*