Άνω κάτω οι ΑΝΕΛ: Φέρεται να ζήτησε αποχώρηση από την κυβέρνηση ο Καμμένος, αλλά το διαψεύδει




Εξουσιοδότηση από τους βουλευτές να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί ζήτησε ο Πάνος Καμμένος στην συνεδρίαση της Κ.Ο. στην Βουλή, χωρίς ωστόσο -όπως αναφέρουν πληροφορίες- να καταφέρει να αποσπάσει συναίνεση, πλην της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του Κώστα Κατσίκη. Ωστόσο ο ίδιος διαψεύδει τις πληροφορίες.

Αμέσως μετά, ακολούθησε tweet του Πάνου Καμμένου:

  • “Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό.”

Ερωτηθείς, ο κ.Καμμένος κατά την έξοδο -πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ- αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν».

  • Ακόμα ο κ. Καμμένος αναβάλλει την αποψινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ «δεν ισχύουν».

Από την συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ απουσίαζε η Έλενα κουντουρά που βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παριστάμενοι δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον επικεφαλής του κόμματος για παραιτήσεις όποτε και αν έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και φέρεται να απέδωσαν ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τους έως τώρα χειρισμούς του.

Ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Νίκος Μαυραγάνης ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν από τη σημερινή σύναξη.

Η αναβολή της συνάντησης με τον Τσίπρα

“Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε<!–more–> τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό”, είπε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ.Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, απάντησε πως υπάρχει περιθώριο χρόνου ως τις 15 Ιανουαρίου.

“Μη βγάζετε σενάρια”

Βγάλτε φωτό για να μην βγάζετε σενάρια είπε προς τους φωτορεπόρτερ ο Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λήψης φωτογραφιών πριν έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, είπε «είπαν ότι ήσουν για καφέ» (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: