Σε επέτειο βίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη, λένε οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

File Photo: Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τη λήξη της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
«Σε επέτειο βίας κι αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί

η 6η Δεκέμβρη», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές και παράλληλα, η κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη με όσα συμβαίνουν και καταδικάζει τις απρόκλητες φθορές της περιουσίας του κράτους και των πολιτών».

«Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει να μετράμε ζημιές χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και πλέον, με την ανοχή όλων, τα δημόσια πανεπιστήμια αντί να λειτουργούν ως ορμητήριο νέων και σύγχρονων ιδεών έχουν μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας» προσθέτει.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η Αστυνομία έχει τον ρόλο του σάκου του μποξ που λοιδορείται με κάθε ευκαιρία, ο Έλληνας αστυνομικός είναι απροστάτευτος, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των διμοιριών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι παραπέμπουν σε πολεμικές μεθόδους».

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους προστατεύσει και να στείλει ένα μήνυμα δικαιοσύνης, μέσω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, που θα καταστήσει ιδιώνυμο αδίκημα την άσκηση βίας κατά αστυνομικού». «Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από πολύωρη ανοχή και λόγω των φθορών που σημειώθηκαν, επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μένει να δούμε ποιες ποινές θα επιβληθούν στους συλληφθέντες», καταλήγουν.

07/12/2018 14:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνες καταστροφής στη Θεολογική Σχολή: Το ΑΠΘ θρηνεί για τις λεηλασίες, αναφέρει σε ανακοίνωση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal