Εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για την ενίσχυση του έργου του Ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ




Το έργο που επιτελεί στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) παρουσιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δκεμβρίου στο εστιατόριο ΚΥΜΑ του Μανχάταν.

Πέραν της ενημέρωσης, η 1η ετήσια δεξίωση είχε ως στόχο και την συγκέντρωση χρημάτων για την εκπλήρωση των στόχων της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό της Νέας Υόρκη του οργανισμού International Friends of ELEPAP, που στηρίζει το ίδρυμα. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση η πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ Μαριάνα Μόσχου, στα 81 χρόνια λειτουργίας του το ίδρυμα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε 100.000 περίπου παιδιά. Λειτουργεί σε 6 άρτια άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο) και μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας, παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

«Η ΕΛΕΠΑΠ είναι όραμα, είναι εθελοντισμός, είναι αγάπη για το συνάνθρωπο», τόνισε η κ. Μόσχου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνδρομή που προσφέρει στο ίδρυμα το Ίδρυμα Ωνάση και μνημόνευσε την παρουσία στη δεξίωση του προέδρου του Αντώνη Παπαδημητρίου.

Η παιδονευρολόγος Λένα Σκουτέλη, β’ αντιπρόεδρος του ιδρύματος με28χρονη εθελοντική δράση στην ΕΛΕΠΑΠ η οποία ασχολείται επί 28 χρόνια εθελοντικά με την ΕΛΕΠΑΠ, ως παιδονευρολόγος είπε πως στον οργανισμό «καταθέτουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας στο όνειρο της αποκατάστασης των παιδιών, έστω και αν φαίνεται σαν ουτοπία. Θέλουμε να στρατολογήσουμε ονειρευτές. Σας ευχαριστούμε που είστε οι διεθνείς φίλοι του ΕΛΕΠΑΠ».

Στις άρτιες υπηρεσίες του Κέντρου Αποκατάστασης Κρανιοεγκεφαλικών Τραυμάτων του ΕΛΕΠΑ, αναφέρθηκε ο κορυφαίος ιατρός δρ. Δρ. Yehuda Ben Hishay του Κέντρου Langone του ΝΥΘ, καταθέτοντας τις εμπειρίες του από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα, για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού του.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, μαζί με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΚΥΜΑ κ.κ. Τενεδιό και Αγγελιάδη.

Μιλώντας στη Greek News, η κ. Παπαϊωάννου είπε πως η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένας οργανισμός που κάθε Έλληνας πρέπει να επισκεφθεί, για να καταλάβει το έργο που επιτελεί.

«Δεν γνώριζα τον οργανισμό και τον επισκέφθηκε πρώτη φορά πριν δύο χρόνια. Τα παιδιά με έκαναν κι έκλαιγα με το χαμόγελό τους, παράλυτα στα αναπηρικά καροτσάκια . Αυτό όμως που μου προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι δάσκαλοί τους. Με εντυπωσίασε η αγάπη η στοργή κι η αφοσίωσή τους προς τα παιδιά. Σκέφθηκα ότι αυτός ο οργανισμός αξίζει πολλά και κάνω το χρέος μου, προσωπικά και μέσω της Atlantic Bank, να ενεργοποιήσω την κοινότητά μας. Είναι ένας οργανισμός που αξίζει να βοηθήσουμε».

Η κ. Παπαιωάννου σημείωσε την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα για τα παιδιά και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των Διεθνών Φίλων της ΕΛΕΠΑΠ https://www.ifelepap.com.

Πηγή: greeknewsonline.com

Η Αλβανία αρπάζει με το έτσι θέλω περιουσίες Ελλήνων: Να ανακληθεί η απόφαση, ζητά το ΥΠΕΞ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: