Πολύ σοβαρό το θέμα με τα ημερολόγια, πλήττεται το κύρος της ΕΛ.ΑΣ, λέει η Παπακώστα




H Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ακραίως» με τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο ζήτημα με τα ημερολόγια και τους χάρτες, και τα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Για τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας

Για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τα ημερολόγια του 2019 της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι «κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου» και πρόσθεσε ότι «ήδη από χθες που έγινε γνωστό το γεγονός διενεργείται έρευνα. Θα δω τα αποτελέσματα της έρευνας και μετά θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη». Καταλήγοντας ανέφερε πως «με υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα, θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι».

Σχετικά με την αντίδραση της Αστυνομία και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Ερωτηθείσα για τα επεισόδια κατά τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και απαντώντας στο σχολιασμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τα καλύτερα αποτελέσματα από άλλες φορές, η Υφυπουργός δήλωσε: «εμείς δρούμε. Εμείς δρούμε καθημερινά. Υπάρχει, λοιπόν, ένας σχεδιασμός, παλεύουμε με τις χρόνιες εκκρεμότητες […] οι οποίες χρονολογούνται από το 2000 και ασκούμε μία νέα πολιτική» και πρόσθεσε ότι: «Στο δόγμα της μηδενικής ανοχής εδράζεται αυτή η νέα πολιτική αφενός μεν, αφετέρου στο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί ό,τι εξοπλισμό διαθέτει, όπως κάνουν οι σοβαρές Αστυνομίες της Ευρώπης».

Σχόλιο για τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε σχόλιο ότι το ΠΑΣΟΚ την έχει στοχοποιήσει στο πλαίσιο επίθεσης κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, η Υφυπουργός ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πάρα πολύ καιρό με τη σιωπή του κ. Μητσοτάκη, στην προκειμένη περίπτωση έχει στοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Καραμανλή, με έναν τρόπο ανοίκειο και πρωτόγνωρο», προσθέτοντας «ως Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. υπερασπίζομαι τον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι εθνικό κεφάλαιο».

Τέλος η λιτότητα για την Ελλάδα, τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις, γράφει ιταλική εφημερίδα

22/11/2018 20:44
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: