Ανακοίνωση ομολογίας της δολοφονίας Κασόγκι από την Σαουδική Αραβία: Πέθανε στην ανάκριση λέει το CNN




Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη.

Καλά πληροφορημένη πηγή με γνώση της ανακοίνωσης, ανέφερε ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία αλλά ενδέχεται και να τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με την πηγή, η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Η άλλη πηγή τόνισε ότι το πόρισμα πιθανώς να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν, τόνισε το CNN.

Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των ερευνών ενώ έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα έχει στην κατοχή τους μια ηχογράφηση που καταδεικνύει ότι ο αγνοούμενος δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλόγως θα πρέπει να αξιολογηθεί και το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ επιβιώνουν ότι υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιήσει στάση στην Τουρκία μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Σαουδική Αραβία με κύριο αντικείμενο τις συνομιλίες με τον βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Υπόθεση Κασόγκι: Μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για έρευνα η τουρκική αστυνομία

Στην Τουρκία ο Πομπέο μετά τις συνομιλίες με τον Σαλμάν για την εξαφάνιση του Κασόγκι

15/10/2018 22:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: