Υπόθεση Κασόγκι: Μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για έρευνα η τουρκική αστυνομία




Η τουρκική αστυνομία εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως φαίνεται από τις τηλεοπτικές εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά.

Εν τω μεταξύ οι τουρκικές αρχές έχουν στην κατοχή τους μια ηχογράφηση που καταδεικνύει ότι ο αγνοούμενος δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανέφεραν σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος και μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Η τουρκική αστυνομία έχει μια ηχητική καταγραφή που δείχνει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας» επισήμανε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε από την πλευρά του ότι τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε έχουν κοινοποιηθεί σε άλλες χώρες μεταξύ αυτών τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν διαβιβαστεί σε όλες τις πλευρές με μεγάλη σαφήνεια» είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της συλλογής απτών αποδείξεων στο προξενείο».

Για φως στην υπόθεση καλεί η Ισπανία

Η Ισπανία κάλεσε σήμερα να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για την εξαφάνιση του διακεκριμένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ισαμπέλ Θελάα.

«Η Ισπανία συντάσσεται σαφώς με την ανησυχία που έχουν εκφράσει ήδη άλλες χώρες, ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και απαιτεί να διεξαχθεί διαφανής και επείγουσα έρευνα», είπε η Θελάα.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας για την ανεξήγητη εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, ενώ μια κοινή τουρκική-σαουδαραβική ομάδα πρόκειται να ερευνήσει το σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη όπου θεάθηκε για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
15/10/2018 19:30

Αποστολή Πομπέο: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: