Έκκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα στον ΟΗΕ: Ο Τραμπ, η Χίλαρι, ο Πούτιν και οι τζιχαντιστές




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Την ημέρα που εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο φίλος μου ο καθηγητής στην Αμερική μου είχε στείλει το πιο θλιμμένο, το πιο λυπημένο του μήνυμα. Είχε σχεδόν σκοτεινιάσει ο κόσμος του. Δεν μπορούσε να πιστέψει πώς ο αμερικανικός λαός έκανε μια τέτοια γκάφα. Ήταν και ο φίλος μου ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας. Και είχε δίκαιο που ανησυχούσε.

Ζούσε με την οικογένειά του στην Αμερική για 30 χρόνια και ένιωθε πλήρως Αμερικανός παρά το γεγονός ότι είναι πρώην πολίτης της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν πολύ γνωστός στον επιστημονικό του τομέα και έδωσε διαλέξεις σε όλα τα μέρη της Ευρώπης κατόπιν προσκλήσεων που έλαβε. Είχε γευτεί στην Αμερική τις ελευθερίες που δεν μπόρεσε να γευτεί στην Σοβιετική Ένωση.

  • Όταν προσπαθούσε να πείσει και εμένα γι’ αυτές τις ελευθερίες, του παρέθετα όλα τα ρεζιλίκια που διέπραξε η Αμερική στον κόσμο. Δεν αγαπούσε τον Μπους, αγαπούσε τον Ομπάμα. Τον Τραμπ δεν τον αγάπησε καθόλου.
  • «Ήταν κακή και η Χίλαρι Κλίντον, την παρακολούθησα στην τηλεόραση την ώρα που λιντσαρίζονταν με φοβερό τρόπο ο Καντάφι στην Λιβύη και χτυπούσε με χαρά τα πόδια της στο έδαφος», του έλεγα. Ύστερα του υπενθύμιζα τα έγγραφα του Wikileaks.

Σε αυτά τα έγγραφα έγραφε ξεκάθαρα ότι η Χίλαρι είναι αυτή που ίδρυσε το Ισλαμικό Κράτος. Δεν θεωρούσε και πολύ αξιόπιστα αυτά τα έγγραφα και μάλιστα πίστευε ότι πολλά από αυτά ήταν φτιαχτά. Δεν αγαπούσε καθόλου τον Πούτιν στην Μόσχα. Κατά την γνώμη του, ήταν και ο Πούτιν ένας δικτάτορας που καταπίεζε τον λαό του και δεν διέφερε από τους πρώην Σοβιετικούς ηγέτες. Επιπλέον, πίστευε με βεβαιότητα ότι ο Πούτιν αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές. Εκείνο το βράδυ ήταν πολύ λυπημένος. Ζούσε μια από τις πιο δυστυχισμένες βραδιές της ζωής του.

  • Πού τα θυμήθηκα τώρα αυτά; Όταν άκουσα αυτά που είπε ο Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν μπορούσα να τα πιστέψω. Τι κουβέντες ήταν αυτές; «Στην Βενεζουέλα μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα εκ μέρους του στρατού η κυβέρνηση Μαδούρο, αν το αποφασίσει ο στρατός», λέει άφοβα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει ξεκάθαρα έκκληση στον στρατό της Βενεζουέλας για πραξικόπημα. Είδατε πού έχουν φτάσει τα πράγματα στον σημερινό κόσμο στον οποίο ισοπεδώθηκε το διεθνές δίκαιο;

Μπορούν να αναμένονται τα πάντα από έναν τέτοιον ηγέτη ο οποίος δεν διστάζει να το λέει αυτό. Ο Αμερικανός καθηγητής φίλος μου, ο οποίος μου είπε ότι ο Τραμπ δεν γνωρίζει καν την γλώσσα την οποία μιλά και γράφει πάντα tweet επειδή δεν μπορεί να φτιάξει μιαν σωστή πρόταση, μου είχε αναφέρει και ότι «μπορεί να ρίξει και ατομική βόμβα στον κόσμο». Διότι είναι τόσο στενόμυαλος που δεν θα μπορούσε να φανταστεί καν την επίδραση αυτής της βόμβας! Ουσιαστικά δεν είχε άδικο ο φίλος μου. Θεώρησα ότι είχε πιο πολύ δίκαιο όταν άκουσα αυτά που είπε ο Τραμπ σε ένα μέρος όπως τα Ηνωμένα Έθνη.

Καθώς ο Τραμπ μιλούσε στο βήμα του ΟΗΕ, ο Έρντογαν και η ομάδα του εγκατέλειψαν την αίθουσα. Τι διαμαρτυρία ήταν αυτή! Πάρε τον ένα και χτύπα τον πάνω στον άλλον! Σε ποιους έμεινε ο κόσμος τελικά. Αλλά ακόμα και ο Έρντογαν μάζεψε πόντους με φόντο τον Τραμπ! Τουλάχιστον, καθώς μιλούσε αυτός οι αντιπροσωπείες δεν εγκατέλειψαν την αίθουσα όπως την προηγούμενη φορά. Τον άκουσαν! Την ομιλία του για τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν. Καλεί όλο τον κόσμο σε πόλεμο κατά του Φετχουλλάχ Γκιουλέν.

  • Ενώ ο Τραμπ δείχνει ως στόχο τον Μαδούρο στην Βενεζουέλα, αυτός δείχνει ως στόχο τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν.  Δεν παρακολούθησα όλες τις ομιλίες και είμαι περίεργος αν του απάντησε κανείς πάνω σε αυτό το θέμα. Μήπως δεν τον ρώτησαν καθόλου λέγοντας: «Μωρέ, εσύ ήσουν αδελφικός φίλος με αυτό τον Φετχουλλάχ. Ήσασταν κολλητοί. Έσκυβες μπροστά του αποκαλώντας τον κύριε Χότζα και του φιλούσες το χέρι. Τώρα τι συνέβη και έγινες ο μεγαλύτερος εχθρός του;» Αυτή την ερώτηση θα μπορούσαν να του την απευθύνουν και για τον Μπασάρ Άσσαντ. Αγκάλιαζε τον Άσσαντ αποκαλώντας τον «αδελφέ μου». Ύστερα επιχείρησε να τον ανατρέψει!

Υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος που μας έλεγε την αλήθεια στον κόσμο. Ένας άνθρωπος ο οποίος εξέθετε τα άπλυτα όλων των πολιτικών και μας έδειχνε τα πάντα θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο. Ο Julian Assange. Τον πιάσαμε και τον κλείσαμε και εκείνον σπίτι! Για να μην αποκαλύψει περισσότερα μυστικά! Κανείς δεν είναι πιο αγνώμονας από εμάς!

Είναι φυλακή στην Πρεσβεία του Ισημερινού, την μόνη που του αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου, στο Λονδίνο εδώ και έξι χρόνια! Ακόμα δεν μπορέσαμε να τον απελευθερώσουμε από εκεί. Έπρεπε να του απονεμόταν το ανώτατο παράσημο του αιώνα για προσφορά υπηρεσίας στον Τύπο. Αντίθετα, επέλεξαν να τον τιμωρήσουν. Ενόσω ο Assange παραμένει φυλακισμένος σε εκείνο το κτίριο, κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται σε ελευθεροτυπία. Ο Assange είναι το πιο ζωντανό παράδειγμα για το πώς μας αφαιρείται η ελευθερία μας όταν θίξουμε συμφέροντα.

Απόδειξη για το ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει κανείς ελεύθερος χωρίς να πληρώσει τίμημα. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους στα άρθρα που γράφω τόσο καιρό στην Κύπρο. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε πιο πολύ στην χώρα μας. Η ελευθερία δεν θα κατέβει σαν ιερή εντολή από τον ουρανό. Θα την αποκτήσουμε μόνο με την δύναμη των χεριών και του μυαλού μας!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

«Φίλησέ με μητέρα…»: Πότε θα τιμωρηθούν όσοι έδιναν διαταγές για τις σφαγές στην Κύπρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: