Στην πατρίδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Κατέβηκαν από το αεροσκάφος με τις στολές τους (videos)




ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με τις στρατιωτικές τους στολές κατέβηκαν από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος οι δύο στρατιωτικοί που παρέμειναν για 167 ημέρες σε τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Αμέσως μετά χαιρέτισαν στρατιωτικά το άγημα που απέδιδε τιμές και στη συνέχεια συνομίλησαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προτού πέσουν στις αγκαλιές των γονιών τους. Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης μιλώντας στους δημοσιογράφους αρκέστηκε να ευχαριστήσει όσους τους στήριξαν όλο αυτό τον καιρό.

Τίμησαν τον όρκο τους, είπε ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε σε δηλώσεις του πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί “τίμησαν τον όρκο τους…και δεν παρέδωσαν τη σημαία. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια καλή στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και πρόσθεσε πως οι δύο λαοί μπορούν να ζήσουν μαζί και ειρηνικά.

Νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη είχε προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δύο στρατιωτικοί που παρέμειναν για περισσότερο από 160 ημέρες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τροχοδρομεί στο αεροδρόμιο της Μικρας – Πηγή: ΕΡΤ

Με μια φωτογραφία στο twitter ο ΥΦΥΠΕΞ, Γιώργος Κατρούγκαλος, γνωστοποίησε την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών

Το αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο μετά τις 2:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσορλού κοντά στην Κωνσταντινούπολη και στις 2:45 πέρασε στον ελληνικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 2:50 έφτασε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ την ίδια ώρα έφτασαν και οι γονείς των δύο στρατιωτικών.

Ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος στο αεροδρόμιο περιμένοντας τους δύο στρατιωτικούς – Φωτό: Hellas Journal
Ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Αμανατίδης, μιλούν με τους γονείς των δύο στρατιωτικών – Φωτό: HellasJournal

Ο Ερντογάν άφησε ελεύθερους τους Έλληνες στρατιωτικούς: Φθάνουν απόψε στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: