Αλίμονο στις μυστικές υπηρεσίες και μακριά από τους πραγματικούς δημοσιογράφους ο ρόλος τους




ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα έγκριτου και καθ’ όλα αξιόπιστου περιοδικού μια …”ευγενική”, πλην όμως απίστευτα πικρόχολη κριτική, για την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας στο θέμα των Σινούκ.

Τόσο πικρόχολη, που αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε πολλά και διάφορα για την αψυχολόγητη επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας μας, η οποία συνειδητά δεν συμμετέχει στο “λόμπι” των απολογητών των κάθε λογής απασχολουμένων περί τα “στρατιωτικά”…

  • Αρχικά θα θέλαμε να επισημάνουμε πως, όπως και από τα γραφεία του εν λόγω περιοδικού, έτσι και από τα δικά μας γραφεία, τα τηλέφωνα και τα mails περνούν διάφορες πληροφορίες που φιλτράρονται –με την καλή έννοια– αξιολογούνται και είτε δημοσιεύονται είτε παραμένουν σε κάποιο συρτάρι, ιδιαίτερα για το ευαίσθητο θέμα της άμυνας. Είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι από τον όψιμο …κατήγορό μας και το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές.

Άλλωστε, εμείς είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Δεν κατοικοεδρεύουμε στα διάφορα Πεντάγωνα, ούτε στα γραφεία διαφόρων “εμπόρων”. Αναζητούμε την είδηση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, έστω και αν ενοχλούμε το λεγόμενο “στρατιωτικό λόμπι”.

Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να βάλει στο ζύγι τις πληροφορίες του άλλου για να κρίνει εάν έπρεπε να δημοσιεύσει ένα θέμα ή όχι. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία του «όσα δεν φτάνει η αλεπού» γιατί δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν θα μπούμε και στη διαδικασία ποιος είναι ο πιο πατριώτης -προφανώς είναι αυτός που δεν λέει τα κακώς κείμενα, σύμφωνα με το πικρόχολο σχόλιο. Πως τους μετράνε άραγε τους “πατριώτες” και τους “προδότες” στο εν λόγω έντυπο;

  • Και δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία μιας και δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Δεν επιχειρούμε να κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά να τονίσουμε πως εάν δεν αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα –ειδικά σε αυτή τη χώρα– τότε δεν θα διορθωθεί τίποτα. Κι αν δεν αποκαλύπτουμε τα μικρά, τότε κάποια μέρα θα μάθουμε πως για τα μικρά που εμείς κρατήσαμε στο συρτάρι μας, δήθεν από εθνική συνείδηση, χάθηκε κάτι μεγάλο. Πράγμα φυσικά που απευχόμαστε.

Αλίμονο λοιπόν εάν οι μυστικές υπηρεσίες διάβαζαν την ιστοσελίδα μας, την Hellas Journal για να μάθουν τα μυστικά που καίγονται να αποκτήσουν, αλλά και αλίμονο μας εάν μαθαίναμε πως το πρόβλημα που γνωρίζαμε καιρό οδήγησε σε μια αποτυχία του στρατού μας σε κρίσιμη στιγμή.

Και όχι δεν θεωρούμε όπως λέτε την πηγή μας «ανόητη», αλλά πολύ έξυπνη, διότι μόνο έτσι κινούνται τα πράγματα στη χώρα. Δια της αποκαλύψεως και όχι δια των δημοσίων σχέσεων! Μακάρι να γίνει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση και εμείς να γράψουμε το ευχάριστο νέο.

Απορούμε φυσικά γιατί δεν είχατε την ίδια ανησυχία και για το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ για τα NH90… Ή μήπως γνωρίζατε ότι το ήξεραν και άλλοι;

Σας επιστρέφουμε στα μούτρα τη φράση «ασυδοσία στο κυνήγι της… (κακώς εννοούμενης) αποκλειστικότητας και των κλικ» για το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ και περιμένουμε να δούμε την επόμενη δημοσίευσή μας από την ιστοσελίδα σας, όπως πλείστες φορές έχετε κάνει, αναφέροντας πάντοτε (και είναι προς τιμήν σας) την πηγή. Αλλά εκπτώσεις στη δημοσίευση της αλήθειας, δεν πρόκειται να κάνουμε, όσα πικρόχολα σχόλια και αν γραφτούν για εμάς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Τα “περαστικά” μας και στον …”Βρούτο”! Δεν γνωρίζει φαίνεται ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Όταν δεχόμαστε υπόγειες επιθέσεις, θα απαντάμε με τη γλώσσα της αλήθειας… Αναμένουμε την επόμενη, και εδώ είμαστε.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:

Τέλος στην ταχεία καταρρίχηση από τα Σινούκ: Αναζητείται κατεπειγόντως λύση στο πρόβλημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: