Ξεκινά το 12ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Λεμεσού




Με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία και Γεωργία, αρχίζει στις 7 Αυγούστου, το 12ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, του Δήμου Λεμεσού.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Δήμου, το φεστιβάλ αποτελεί μια συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου και προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα στους ξένους και ντόπιους θεατές.

Τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν θα καλωσορίσει ο Δήμος Λεμεσού στις 6 Αυγούστου, στο Δημοτικό Μέγαρο (20:00), ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση προς το κάστρο και το παραλιακό μέτωπο.

Στις 8 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας” (20:30), θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης “Golden Stars”, που για πρώτη φορά φιλοξενεί το φεστιβάλ, μετά από πρόταση της Διεθνούς Οργάνωσης Παραδοσιακών Χορών IGF. Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη διεθνώς και αποτελεί την κορυφαία στιγμή των βραβεύσεων για την προσφορά προσωπικοτήτων της Λαϊκής Παράδοσης από όλο τον κόσμο. Φέτος θα τιμηθούν άτομα από το Ισραήλ, τη Ρωσία , τη Γαλλία την Πολωνία και την Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις του 12ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών συνεχίζονται σε δρόμους και γειτονιές της Λεμεσού, στις 9 και 10 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου (20:30), το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των χορευτικών συγκροτημάτων θα παρουσιαστεί στο πάρκο της περιοχής Αγίου Ιωάννη, ενώ στις 10 Αυγούστου (20:30), η λήξη του φεστιβάλ θα δοθεί στον περίβολο της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ
30/07/2018 13:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: