Με παραδοσιακούς χορούς, παραστάσεις και κλασικές γεύσεις επιστρέφει τον Ιανουάριο στην Αδελαΐδα το Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore [βίντεο]

Εικόνα από το Semaphore greek festival στην Αυστραλία. Photo via YouTube




Επιστρέφει τον προσεχή Ιανουάριο το Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore, το οποίο διοργανώνεται για 43η χρονιά από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Γεννήσεως Χριστού και υπό την αιγίδα της πολιτειακής κυβέρνησης Νότιας Αυστραλίας και του Δήμου Port Adelaide Enfield.

Θέμα του φεστιβάλ για το 2024 είναι το “Semaphore Smiles: #sema4smiles” και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ελληνική κουζίνα, οι παραδοσιακοί χοροί, ενώ θα ανεβούν παραστάσεις από μερικούς από τους καλύτερους Ελληνοαυστραλούς καλλιτέχνες της Αδελαΐδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η διοργάνωση όσο και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ βασίζεται στην προσήλωση και τη δουλειά των εθελοντών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Port Adelaide, Γιάννης Δουβαρτζίδης, δήλωσε στο “Νέο Κόσμο” πως “το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι ένας φόρος τιμής, όχι μόνο στην πλούσια ελληνική κληρονομιά μας, αλλά και μια αντανάκλαση της χαράς και της ενότητας που ακτινοβολεί η ποικιλόμορφη κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας»,

“Καλούμε όλους να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή τη γιορτή, όπου κάθε χαμόγελο αφηγείται μια ιστορία κοινότητας, πολιτισμού και κοινής ευτυχίας», κατέληξε ο κ. Δουβαρτζίδης.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά πολιτιστικά φεστιβάλ στην Αυστραλία, ενώ όλα τα κέρδη του πηγαίνουν στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Port Adelaide.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Θέλουμε να βοηθήσουμε αθόρυβα»: Η οργάνωση Hellenic Initiative προσδοκά να συγκεντρώσει 2,5 εκ. δολάρια για να βοηθήσει τους Έλληνες που έχουν ανάγκη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: