Δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα: Καταρρακτώδεις βροχές έκαναν πηλό την άμμο και λασπότοπο ολόκληρη πόλη [videos]

Eικόνα από τους εγκλωβισμένους στην λάσπη κατασκηνωτές στο φεστιβάλ Burning Man. Screenshot via YouTube@Time sphere sports News/




Δεκάδες χιλιάδες κατασκηνωτές που παρευρίσκονται στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα κλήθηκαν να εξοικονομήσουν φαγητό, νερό και καύσιμα καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην έρημο Black Rock μετά από μια δυνατή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, δήλωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Οι παρευρισκόμενοι είδαν τις κατασκηνώσεις τους να  βουλιάζουν στην παχιά λάσπη και οι διοργανωτές απαγόρευσαν στα οχήματα να εισέρχονται ή να εξέρχονται του χώρου του φεστιβάλ,   αφού οι έντονες βροχοπτώσεις άρχισαν να κατακλύζουν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής.

Μερικοί  πεζοπορούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στους κεντρικούς δρόμους, ενώ άλλοι ελπίζουν ότι οι καταιγίδες που έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την περιοχή δεν θα επιδεινώσουν τις συνθήκες.

  • Η Hannah Burhorn, που παρευρέθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, είπε στο CNN το Σάββατο ότι η άμμος της ερήμου έχει μετατραπεί σε παχύ πηλό με λακκούβες γεμάτες λάσπη παντού.

Οι άνθρωποι τυλίγουν με σακούλες σκουπιδιών  τα παπούτσια τους για να μην κολλήσουν, ενώ άλλοι περπατούν ξυπόλητοι.

Η πύλη και το αεροδρόμιο στην Black Rock City –  μια απομακρυσμένη περιοχή στη βορειοδυτική Νεβάδα –  παραμένουν κλειστά και δεν επιτρέπεται η οδήγηση μέσα ή έξω από την πόλη, εκτός από οχήματα έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν οι διοργανωτές στο X , την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

  • «Μην ταξιδεύετε στη Black Rock City! Η πρόσβαση στην πόλη είναι κλειστή για το υπόλοιπο της εκδήλωσης και θα σας γυρίσουν πίσω», ανέφερε .

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παρακολουθούν την εβδομαδιαία εκδήλωση ετησίως, η οποία φέτος διεξάγεται από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς είχαν αποκλειστεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν όλη την Κυριακή.

Ακόμη και μικρά σύνολα βροχοπτώσεων μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρες στην ξηρή έρημο της Νεβάδα.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης, το οποίο έχει δικαιοδοσία για τη γη στην οποία διεξάγεται το φεστιβάλ, συμβουλεύει τους πολίτες που κατευθύνονται στο Burning Man να «γυρίσουν  σπίτι», καθώς οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην περιοχή.

«Η βροχή τις τελευταίες 24 ώρες δημιούργησε μια κατάσταση που απαιτούσε πλήρη διακοπή της κίνησης των οχημάτων στην playa. Αναμένονται περισσότερες βροχές τις επόμενες ημέρες και οι συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν αρκετά ώστε να επιτρέψουν στα οχήματα να εισέλθουν στην playa», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

  • Το φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1986, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Black Rock City – μια εποχική μητρόπολη που αναγείρεται κάθε χρόνο για το φεστιβάλ. Η πόλη διαθέτει υπηρεσίες σχεδιασμού, έκτακτης ανάγκης, ασφάλειας και υγειονομικής υποδομής.

Το φεστιβάλ είναι περισσότερο γνωστό για την τελική του εκδήλωση, στην οποία ένα μεγάλο ξύλινο σύμβολο ενός άνδρα αναφλέγεται. Η εκδήλωση προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο .

Οι δεκάδες χιλιάδες παρευρισκόμενοι ταξιδεύουν  προς την πόλη κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων για να φτάσουν στο φεστιβάλ . Το φεστιβάλ ακυρώθηκε το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Με πληροφορίες από CNN

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διπλωμάτης Μπιλ Ρίτσαρτσον: Είχε συμβολή, ως διαπραγματευτής των ΗΠΑ, στην απελευθέρωση πολλών αμερικανών κρατουμένων στο εξωτερικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: