Πάνω από 40.000 πολίτες έδειξαν την αλληλεγγύη τους στη συναυλία του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”




Περισσότεροι από 40.000 πολίτες έδωσαν το παρόν στη μεγάλη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» που ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, τον κορυφαίο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του περασμένου αιώνα.

Χαρακτηριστικό της τεράστιας συμμετοχής είναι το γεγονός ότι μέχρι το μεσημέρι χθες – τουλάχιστον πέντε ώρες πριν τη συναυλία – είχαν πωληθεί 35.000 εισιτήρια.

Τη συναυλία άνοιξε ο Διονύσης Σαββοπουλος, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τη σκυτάλη στον Γιώργο Νταλάρα, που με το μπαγλαμαδάκι του τραγούδησε το «Πάμε τσάρκα πέρα στο μπαξέ τσιφλίκι» ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ ανάμεσα σε όσους ένωσαν τη φωνή τους με την προσπάθεια για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας ήταν –αλφαβητικά– οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρίνα Σάττι και πολλοί άλλοι.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε», ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2011 και έχει βραβευθεί για τη δράση του, είναι έμπειρο στη διοργάνωση συναυλιών με τέτοια απήχηση. Την αρχή έκανε πριν από δύο χρόνια ο μαέστρος και συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και ακολούθησε πέρυσι ο Διονύσης Σαββόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη συναυλία του 2017 συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 600 τόνοι τρόφιμα για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες. Φέτος, ο τρόπος αγοράς και διανομής των αγαθών (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ.) έχει αλλάξει και τουλάχιστον δύο ευρώ ανά εισιτήριο μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό «αλληλεγγύης». Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 70.000 ευρώ θα δοθούν ως αγαθά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» έχει γίνει θεσμός. Για τρίτη χρονιά, λοιπόν, η εθελοντική δράση του ΣΚΑΪ διοργάνωσε τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού, με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 συνυπέγραψε αυτή την εκδήλωση, εξασφαλίζοντας εθελοντικά ένα πλήθος σημαντικών και επιτυχημένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πηγή: Καθημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: