Η διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ένωση νομιμοποιεί το δουλεμπόριο: Πρωτοφανής επινόηση της Κομισιόν η …εξαγορά “αλληλεγγύης” με είκοσι χιλιάδες ευρώ το κεφάλι!

epa11038283 European Commission vice-president in charge of ‘protecting the European way of life’ Margaritis Schinas speaks at a press conference on the political agreement reached regarding the Pact on Migration and Asylum in Brussels, Belgium, 20 December 2023. EPA, OLIVIER HOSLET




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι συμπτωματικό. Την παραμονή της εκτρωματικής ευρωπαικής «διευθέτησης» για τους λαθρομετανάστες που κάποιοι είχαν το θράσος να ονομάσουν «ιστορική συμφωνία» το ελληνικό κοινοβούλιο και η γαλλική εθνοσυνέλευση νομοθέτησαν για το ίδιο ζήτημα. Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όμως.

Στην Ελλάδα, μια «φιλελέφτ» κυβέρνηση που υπηρετεί την ατζέντα του εθνομηδενισμού, με αυτοαναιρούμενους υπουργούς φασουλήδες, έφερε προς ψήφιση μια τροπολογία της άγριας νύχτας για να νομιμοποιήσει άγνωστο αριθμό «αόρατων» εισβολέων που μπήκαν στην χώρα παράνομα, αλλά δεν τόλμησαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να καταγραφούν. Αυτά τα «φαντάσματα», μπορούν τώρα ελεύθερα να πάρουν άδεια παραμονής, αρκεί να προσκομίσουν μία αίτηση εργοδότη ότι τάχα μου τους χρειάζεται…

Στην Γαλλία αντίθετα, μία επίσης νεοταξική κυβέρνηση, υπό την αβάστακτη πίεση της πατριωτικής Δεξιάς, αναγκάστηκε να νομοθετήσει για τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των προνομίων, ακόμη και όσων μεταναστών διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής, στερώντας τους τα κίνητρα για να συνεχίσουν τις παρασιτικές δραστηριότητες σε γαλλικό έδαφος και δείχνοντας τους την πόρτα της εξόδου.

  • Το αρχικό νομοθέτημα ήταν πολύ πιο ευνοικό για τους νόμιμους μετανάστες χωρίς γαλλική υπηκοότητα, αλλά άλλαξε στην πορεία με πρωτοβουλία του ίδιου του Εμμανουέλ Μακρόν, που κατάλαβε ότι αν δεν πάρει άμεσα μέτρα κατά της ισλαμοποίησης εξασφαλίζει έναν θριαμβευτικό εκλογικό περίπατο της Μαρίν Λεπέν.

Βουλευτές και υπουργοί του κόμματος του που δυσαρεστήθηκαν με την προεδρική «δεξιά πιρουέτα», καταψήφισαν το νομοσχέδιο και εκδήλωσαν την πρόθεση να παραιτηθούν. Προφανώς επειδή οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί δεν είναι…φασουλήδες.

Στην Ελλάδα, για παν ενδεχόμενον, επιβλήθηκε κομματική πειθαρχία και με την εξαίρεση ενός άρτι αφυπνισθέντος πρώην πρωθυπουργού, οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης συντάχθηκαν σύσσωμοι υπέρ μιας καταφανώς αντεθνικής ρύθμισης.

Ολως περιέργως(ή μήπως όχι;) αυτά τα ωραία έγιναν παραμονή ανακοίνωσης της ευρωπαικής «ιστορικής συμφωνίας για την μετανάστευση και το άσυλο» που συνομολόγησαν κάποιοι άλλοι επαγγελματίες της υποκριτικής με έδρα τις Βρυξέλλες.

Το Σύμφωνο αυτό που μαγειρεύεται από το 2020 και προωθείται προς τελική έγκριση πριν τις Ευρωεκλογές, αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαικό όνειδος. Πρώτα και κύρια γιατί νομιμοποιεί το δουλεμπόριο από την πίσω πόρτα επιτρέποντας στις πλούσιες χώρες του Βορρά να «εξαγοράζουν» έναντι ευτελούς ποσού την «αλληλεγγύη» προς τους φτωχούς συγγενείς του Νότου οι οποίοι σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της λαθρομετανάστευσης.

Το σχέδιο υποτιθέμενης θωράκισης της Ευρώπης απέναντι στους παράνομους Αφροσιάτες εισβολείς, αποτελεί μία ακόμη ιδιοτελή σύλληψη των Γερμανών και των δορυφόρων τους που δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των ευρωπαικών συνόρων. Αποσκοπεί απλά στην «ρύθμιση κατανομής» των λαθραίων εντός των ευρωπαικών συνόρων, προσφέροντας την δυνατότητα στους ισχυρούς να…πληρώνουν για να αποφεύγουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες τους οποίους θα φορτώνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι της παρέας με προεξάρχουσα την Ελλάδα!

Το αντίτιμο, όπως ανέφερα είναι ευτελές. 20 χιλιάρικα ανά κεφάλι με ανώτατο πλαφόν υποψήφιων προς μετεγκατάσταση μόλις 30 χιλιάδες ετησίως. Αγνόησαν δηλαδή οι φωστήρες των Βρυξελλών και τα πραγματικά δεδομένα. Οτι έχουμε ξαναγυρίσει πίσω στο 2015 και το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τους αιτούντες για άσυλο(όχι τους «αόρατους» ο πραγματικός αριθμός των οποίων είναι άγνωστος)να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, μονάχα τη χρονιά που μας πέρασε!

Το μέτρο για τους 30 χιλιάδες είναι ασπιρίνη και μάλιστα ληγμένη! Οι πλούσιοι και ισχυροί θα μπορούν να παζαρέψουν αν θα δεχτούν-στο όνομα της αλληλεγγύης πάντα-ένα απειροελάχιστο υποσύνολο των λαθραίων που μπουκάρουν καθημερινά από τις «πύλες» του Ευρωπαικού Νότου.

Το κύριο βάρος των μεταναστευτικών ροών δέχεται σήμερα η Ελλάδα, η Ιταλία και κατά δεύτερο λόγο η Ισπανία. Αν υποθέσουμε ότι, με βάση τη νέα ρύθμιση, η χώρα μας εκφράσει τη βούληση να «ξεφορτωθεί», 10-15 χιλιάδες από τους απρόσκλητους μουσαφιραίους σε ετήσια βάση(σ.σ. για αυτό το αστείο νούμερο μιλάμε) οι «αλληλέγγυοι» εταίροι μπορούν να εξαγοράσουν την υποχρέωση τους για να τους φιλοξενήσουν με περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και να μην δεχτούν ούτε μία μετεγκατάσταση.

Η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να δεχτεί αυτό το ασήμαντο ποσό και να κρατήσει κι αυτούς τους μετανάστες στο έδαφος της. Και φυσικά τα χρήματα δεν θα επιστραφούν στον Ελληνα φορολογούμενο. Θα μοιραστούν στις ΜΚΟ και σε όλους τους άλλους καλοθελητές που θα αναλάβουν να τους θρέψουν, να τους επιμορφώσουν και να τους…χαρτζηλικώσουν με επιδόματα!

Αυτήν λοιπόν την τρισάθλια συναλλαγή που θυμίζει…υιοθεσία ιθαγενών του Αμαζονίου εκ του μακρόθεν έφτασε η Ευρώπη να βαφτίσει «ρύθμιση του μεταναστευτικού».

Χωρίς καμία πρόνοια για προστασία των εξωτερικών ευρωπαικών συνόρων, χωρίς ουσιαστική θωράκιση των χωρών πρώτης υποδοχής  και χωρίς καμία εγγύηση για απέλαση και επαναπατρισμό των μη δικαιούμενων άσυλο στις χώρες προέλευσης τους. Αυτούς τους τελευταίους θα αναλάβει να τους νομιμοποιήσει ο Γεωργιάδης για να μαζεύουν ελιές στη Καλαμάτα και φράουλες στη Μανωλάδα…

Και το ωραίο είναι πώς αντί η Ελλάδα να διαμαρτύρεται για τον προφανή εμπαιγμό και την οριστική μετατροπή της σε απέραντο γκέτο αλλόθρησκων αφροασιατών, χαίρεται και πανηγυρίζει! Επειδή οι νέες διαδικασίες για την χορήγηση ασύλου θα γίνουν πιο γρήγορες και έτσι θα αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής στα νησιά και στην μεθόριο.

  • Θα μεταφέρονται δηλαδή πιο γρήγορα οι λαθραίοι στην ενδοχώρα για να υπάρχει…δικαιότερη κατανομή, απ΄άκρη σ΄άκρη στην επικράτεια. Κάθε πόλη και χωριό θα έχει σε απόσταση αναπνοής το δικό της…hot spot.

Μιλάμε για συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας. Εφτασε ο Καιρίδης να καρπωθεί εύσημα για μία γενικόλογη αναφορά στο «ιστορικό σύμφωνο» που προβλέπει μέτρα ανάσχεσης της «εργαλειοποίησης» της μετανάστευσης από τρίτες χώρες. Μόνο που αυτό δεν προστέθηκε χάρις σε ελληνικές αιτιάσεις προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα κρίση, όπως εκείνη του Εβρου το 2020.

Η αναφορά, όπως αποκαλύπτει το έγκυρο Euronews μπήκε κατ’ απαίτηση της Πολωνίας και των Σκανδιναβικών χωρών με αφορμή την υποτιθέμενη προσπάθεια της Λευκορωσίας να σπρώξει στο έδαφος τους μετανάστες, ως αντίποινο για τις διεθνείς κυρώσεις που της είχαν επιβληθεί.

Η Ελλάδα δεν τόλμησε να κατονομάσει ως βασικό εμπνευστή της εργαλειοποίησης την Τουρκία του Ερντογάν, γιατί θα χαλούσε η ατμόσφαιρα των …επικύψεων.

Η ίδια ακριβώς ατμόσφαιρα δουλικότητας και επικύψεων που διακρίνει και τις σχέσεις μας με τον ευρω-γερμανικό παράγοντα, αυτόν που επιμελώς φροντίζει να καταστήσει την χώρα μας χαβούζα τριτοκοσμικού «εργατικού δυναμικού»…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

H Eλλάδα που ματώνει… Aπό την ακριτική Αλεξανδρούπολη στα μαρτυρικά Καλάβρυτα: Ένα κοντράστ συναισθημάτων απογοήτευσης, θυμού και περηφάνιας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: