Όλα έτοιμα για την αναβάθμιση των Ειδικών Δυνάμεων: Απομένει η υπογραφή Καμμένου




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Μπορεί τα πάντα να είναι έτοιμα από επιτελικής πλευράς για την πλήρη αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και τη μετατροπή τους στην λεγόμενη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, όμως το τελικό νεύμα θα το δώσει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ώστε να ξεκινήσουν όλες αυτές οι ουσιώδης και ιστορικές αλλαγές για τους Έλληνες Commandos.

Το σχέδιο για την μετεξέλιξη των Ειδικών Δυνάμεων στην Δ.Δ.Ε.Π, έχει τύχει της έγκρισης του Πάνου Καμμένου και μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί που σημειώνουν πως ο υπουργός ήταν από τους πρώτους που θέλησε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς όλη η αναδιοργάνωση για τις δυνάμεις της χώρας μας που αποτελούν τη Δαμόκλειο σπάθη προς όποιον επιβουλεύεται της Εθνικής Κυριαρχίας.

Πάντως εκείνο που περιμένουν οι αξιωματικοί είναι η τελική υπογραφή του υπουργού στο σχέδιο της «επόμενης μέρας» για να ξεκινήσουν και επίσημα όλες εκείνες οι διαδικασίες που είναι άκρως απαραίτητες για να έρθουν τα πάνω κάτω στις Ειδικές Δυνάμεις, στελέχη των οποίων επισημαίνουν πως αυτές οι επιβεβλημένες αλλαγές αποτελούν επίσης μια από τις πλέον σημαντικές Νατοϊκές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Προτού στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Πάνου Καμμένου θα δοθεί το πράσινο φως για αρκετές μετακινήσεις στελεχών σε άλλους χώρους από αυτούς που έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα να βρίσκονται, όπως και ορισμένες από τις μονάδες θεωρείται βέβαιο και επιβεβλημένο ν’ αλλάξουν έδρα, προσανατολισμένες στη συγκέντρωση δυνάμεων κάτω από την ίδια στέγη και με γνώμονα την γενικότερη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το υπουργείο Άμυνας.
Φυσικά τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό, γνωρίζουν καλά πως αυτό θα περάσει μεν διότι είναι απαραίτητο στοιχείο, κυρίως για τις Ειδικές Δυνάμεις, από την άλλη δε δεν θα λείψουν οι γνωστές τοπικές αντιδράσεις και οχλήσεις, που θεωρούνται δεδομένες.

Όσοι κοιτάζουν το μέλλον των Ειδικών Δυνάμεων τονίζουν πως στόχος της χώρας μας με αυτές τις αλλαγές ουσίας σε όλη τη δομή των Ειδικών Επιχειρήσεων, είναι οι μεγάλες δυνάμεις της Συμμαχίας να δουν με θετικό πρόσημο την Ελληνική προσπάθεια και τη νέα δομή κάτι που θα οδηγήσει ακόμη και σε Νατοϊκό Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων εντός της επικράτειας.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ένα τέτοιο Στρατηγείο – πιθανότατα στη Β. Ελλάδα – θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την ίδια την Ελλάδα, ενώ στο κάδρο της αναδιοργάνωσης έχει μπει και το Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα, το οποίο με βάση τις επικείμενες αλλαγές θα συγκεντρώσει σχεδόν το σύνολο των σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα που οι Έλληνες επιτελείς ευελπιστούν πως αυτό από μόνο του, είναι ικανό να λειτουργήσει ως «κράχτης» για άλλους στρατούς που θέλουν να εκπαιδεύσουν το δικό τους προσωπικό πάνω στην Ελληνική τεχνογνωσία Ειδικών Επιχειρήσεων.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στο πρόσφατο παρελθόν, η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα διοικείται από Αντιστράτηγο του ΓΕΕΘΑ και θα χωρίζεται σε δυο κομμάτια. Το βασικό τμήμα, θα είναι το καλύτερο απόσταγμα των Ειδικών Δυνάμεων, με τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, τη Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, το Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, την 31 ΜΕΕΔ και τις Αμφίβιες Μοίρες των νησιών στο ανατολικό και στο δεύτερο τμήμα που θα είναι αυστηρά αεροκίνητο, θα τοποθετηθούν πολλές από τις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων απ όλη την επικράτεια.

Νέα αποβατικά σκάφη χρειάζονται οι Έλληνες Πεζοναύτες: Τι άλλο ζητάμε από τις ΗΠΑ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: