Κύπριοι και Έλληνες εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις πυρόπληκτες οικογένειες της Αττικής




Την απόφαση τους για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ανακοίνωσαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ και τις άλλες εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Κύπρου, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ στην παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα σχολεία των περιοχών που πλήγηκαν από τη θανατηφόρα πυρκαγιά).

Προστίθεται ότι ο κ. Φυλακτού μετέφερε την απόφαση των κυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων για οικονομική στήριξη προς τους πληγέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιπτώσεις, σε επίπεδο απωλειών ζωών και υλικό, που είχε η καταστροφή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς και στις σχολικές μονάδες.

Ανταλλάχθηκαν προτάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης όλων των παραπάνω σε υλικό και εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό επίπεδο και συμφωνήθηκε η ύπαρξη διαρκούς διαύλου επικοινωνίας ώστε να πραγματοποιούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ομοσπονδίες τόνισαν την σπουδαιότητα της συνεισφοράς των εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται εκεί με δική τους πρωτοβουλία επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτελεί βασικότατη υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να φροντίσει άμεσα (από την πρώτη καταγραφή των παιδιών που θα συμμετέχουν) για την πρόσληψη εκπαιδευτικών καθώς και επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού το οποίο θα αναλάβει τη ολόπλευρη στήριξη των παιδιών αυτών.

ΔΟΕ και ΠΟΕΔ πραγματοποιήσαν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Κώστα Γαβρόγλου με τον οποίο αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/07/2018 11:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: